SiolNET. Novice Slovenija
0,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hisense iz Kitajske pošilja večjo količino zaščitne opreme

0,78

termometer

Koronavirus
Foto: Getty Images

Kitajski lastnik velenjskega Gorenja Hisense aktivno pomaga z donacijami zaščitne medicinske opreme in aparatov v boju z epidemijo novega koronavirusa. Na poti v Slovenijo je že večja pošiljka zaščitne in medicinske opreme, vladi pa je v brezplačno uporabo ponudil tudi svoje nepremičnine in vozila, če bi se to izkazalo za potrebno.

Iz skupine Hisense, ki je lastnica Gorenja, je že na poti v Slovenijo 200 tisoč zaščitnih mask, dva tisoč kompletov zaščitne medicinske opreme, dva tisoč zaščitnih oblek in 500 respiratorjev, so sporočili iz Gorenja. Hisense pa bo naši državi podaril tudi aparat za umetno predihavanje, piše STA.

Prav tako je Hisense dal na voljo svoje skladišče v kitajskem Qingdau ter najel še dodatno skladišče, kjer bodo s pomočjo slovenskega veleposlaništva in ministrstev zbirali tudi vse druge donacije iz Kitajske in jih odpremili v Slovenijo.

V uporabo ponudili tudi prostore in vozila

Slovenski vladi je Hisense v brezplačno uporabo ponudil tudi hotel Paka in vilo Herberstein v Velenju. Nepremičnini ji je skupaj z več vozili ponudil za primer, da bi se razmere v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšale, da bi tovrstno podporo potrebovala npr. za izolacijo pred okužbo ali začasno nastanitev ogroženih, piše STA.

Zaprli vse proizvodne lokacije

Hisense je ta teden po poročanju STA zaprl vse svoje proizvodne lokacije, tudi v Velenju. Do 6. aprila bodo tudi v režijskih službah na lokaciji v podjetju delali samo tisti, katerih delo je nujno zaradi zagotavljanja varnosti ali izvajanja osnovnih procesov, ki jih je kljub ustavljeni proizvodnji treba opravljati, kot so denimo gasilci ali vzdrževalci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 79
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin