SiolNET. Novice Slovenija
1,88

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hilda Tovšak obsojena zaradi goljufije

1,88

termometer

 | Foto:

Celjsko okrožno sodišče je nekdanjo direktorico Vegrada Hildo Tovšak obsodilo na štiriletno pogojno zaporno kazen s preizkusno dobo osem let, potem ko je Tovšakova na predobravnavnem naroku priznala dve kaznivi dejanji poslovne goljufije.

Potem ko je bila nekdanja prva dama Vegrada lani zaradi oškodovanja upnikov obsojena na tri leta zapora pogojno s preizkusno dobo osmih let, ji je sodnica Marjana Topolovec Dolinšek danes izrekla enotno pogojno kazen štirih let z osemletno preizkusno dobo.

Tovšakova povzročila za okoli 350 tisoč evrov škode

S poslovno goljufijo je Tovšakova povzročila za okoli 350 tisoč evrov škode, in sicer tako, da je Vegrad naročal delo, čeprav je bilo gradbeno podjetje že insolventno in je vodstvo vedelo, da Vegrad dela ne bo zmogel plačati. Z naročanjem del je Tovšakova pri podizvajalcih ustvarjala vtis, da bodo stroške v podjetju lahko plačali.

Družbi Tames je s tem, ko jim je naročila, ne pa tudi plačala elektro in strojna dela na skladiščno-poslovnem objektu, ki ga je Vegrad gradil v Ljubljani, povzročila za 193 tisoč evrov škode, družbi Zeko, ki je prevzela slikoplesarska dela v Celovških dvorih v Ljubljani in na Dimičevi ulici v Ljubljani, pa 165 tisoč evrov škode.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin