SiolNET. Novice Slovenija
1,73

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Helikopter ta konec tedna v zraku kar štirikrat: v Ratečah težje reševanje turne smučarke #foto

1,73

termometer

Reševanje v gorah | Trikrat je posredovala letalska policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja opravila reševalna ekipa s posadko helikopterja slovesnke vojske, so sporočili s Policijske uprave Kranj. | Foto: PU Kranj
Trikrat je posredovala letalska policijska enota z dežurno ekipo za helikoptersko reševanje, še eno pa je zaradi zasedenosti policijskega helikopterja opravila reševalna ekipa s posadko helikopterja slovesnke vojske, so sporočili s Policijske uprave Kranj. Foto: PU Kranj

V gorah se je ta konec tedna zaradi nesreč zvrstilo več helikopterskih reševanj. Težje reševanje turne smučarke so danes izvedli na območju Rateč. Smučarka je pri spustu z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Zato kranjski policisti kljub zimski idili opozarjajo na zahtevne razmere v gorah, veliko snežnih pasti in nizke temperature. Povečana je tudi nevarnost snežnih plazov. 

Policisti in reševalci so imeli ta konec tedna polne roke dela. Policijski helikopter je bil aktiviran kar trikrat, vojaški zaradi zasedenosti policijskega enkrat. Razlog pa nesreče v gorah. 

V soboto je policijski helikopter z gorskimi reševalci pomagal pohodniku s težavami v Blejski koči v Krnici. Danes zjutraj pa so pri Domu pri izviru Završnice reševali moškega s poškodovano nogo. 

Težje reševanje turne smučarke

Na območju Rateč so reševalci dopoldne pomagali turni smučarki, ta je pri spustu z območja Male Ponce z glavo trčila v večjo skalo in poškodovana obležala. Smučala je z manjšo skupino, ki ji je z gorskimi reševalci zagotovila prvo pomoč. Medtem so jeseniški gorski reševalci s helikopterjem Slovenske vojske na Ptičjem vrhu nad Planino pod Golico reševali bolnega pohodnika. 

Vse poškodovane in bolne so prepeljali v zdravstvene ustanove. 

Reševanje v gorah | Foto: PU Kranj Foto: PU Kranj

Previdno v gorah in na smučiščih

Na policiji opozarjajo na zahtevne zimske razmere v gorah, veliko snežnih pasti in na nizke temperature. Povečana je tudi nevarnost snežnih plazov. Poleg tega ne bo odveč niti previdnost na smučiščih, saj bodo v naslednjih dveh tednih, v obdobju zimskih počitnic, množično obiskana.

Tamar Sportal Najlepši nezahtevni zimski pohodi v slovenskih gorah

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin