SiolNET. Novice Slovenija
1,57

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gorenjskim zdravnikom za avgust in september 160 tisoč evrov dodatka

1,57

termometer

Zdravniki
Foto: Ana Kovač

Na Gorenjskem bo dodatke za večjo obremenjenost po aneksu dve k splošnemu dogovoru prejelo kar okoli 95 odstotkov zdravstvenih timov družinske medicine. Za avgust in september bodo gorenjski zdravniki družinske medicine, pediatri in medicinske sestre okoli 20. oktobra skupaj prejeli okoli 160 tisoč evrov.

zdravstvo Novice Tudi v ZD Maribor že izplačali nagrade, drugod še čakajo

Kot je povedal direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske Jože Veternik, zdravniki zdaj vračajo podpisane podjemne pogodbe, na podlagi katerih bodo prejeli dodatek za večjo obremenjenost. Medtem ko so v nekaterih zdravstvenih domovih po državi te dodatke že izplačali, so na Gorenjskem počakali na vzorec podjemne pogodbe, ki ga je pripravilo Združenje zdravstvenih zavodov Slovenije.

Izplačilo dodatka bodo za meseca avgust in september v gorenjskih zdravstvenih domovih tako izvedli okoli 20. oktobra. Na Gorenjskem sicer deluje okoli 120 zdravnikov družinske medicine in pediatrov. Kar okoli 95 odstotkov vseh timov pa bo prejelo dodatke. Ti bodo glede na zdajšnje izračune mesečno znašali okoli 80 tisoč evrov, za avgust in september pa skupaj 160 tisoč evrov.

Gorenjski zdravniki so v povprečju med najbolj obremenjenimi v državi. Posebej izstopajo zdravniki Zdravstvenega doma Kranj, nekoliko boljše stanje pa je na območju Tržiča, Jesenic in Bohinja, je pojasnil Veternik.

denar, evri Novice Kateri zdravniki so si razdelili 10 farmacevtskih milijonov? #video

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin