Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2024,
22.13

Osveženo pred

3 tedne, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00

Natisni članek

Novo mesto Robert Golob zdravstvo

Sreda, 22. 5. 2024, 22.13

3 tedne, 3 dni

Golob: Z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva ne bo več škodljivega prepletanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,00
Robert Golob, predsednik vlade, in Milena Kramar Zupan, direktorica SB Novo mesto | Predsednik vlade Robert Golob se je danes udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo vodi Milena Kramar Zupan. | Foto STA

Predsednik vlade Robert Golob se je danes udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice Novo mesto, ki jo vodi Milena Kramar Zupan.

Foto: STA

Predsednik vlade Robert Golob se je danes udeležil slavnostne akademije ob 130. obletnici delovanja Splošne bolnišnice (SB) Novo mesto, kjer je bil slavnostni govornik. Poudaril je, da je zdravstvo prioriteta vlade in ravno z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva bo poskrbljeno, da ne bo več škodljivega prepletanja med enim in drugim.

Pohvalil je razvoj SB Novo mesto, ki je skozi čas zrasla v četrto največjo bolnišnico v Sloveniji s 1200 zaposlenimi. Ob tem je poudaril, da je Splošna bolnišnica Novo mesto imenitna, ker je vse od svojih začetkov prodorna, inovativna, fleksibilna ustanova, ki se prilagaja izzivom časa. Odlikuje jo tudi močna povezanost z lokalno skupnostjo.

Poudaril je, da je SB Novo mesto najboljša v državi po ekonomskih kazalnikih. "Samo v lanskem in letošnjem letu ste izvedli veliko investicij, veselim pa se tudi otvoritve negovalne bolnišnice," je dejal.

Golob: Globoko se vam zahvaljujem za vaše delo in predanost

Izpostavil je pozitivno ozračje, za katero si SB Novo mesto močno prizadeva. "Pacienti se dobro počutijo, ker vedo, da so prišli v oskrbo k srčnim in predanim ljudem, ki jim je mar za bolnika. Globoko se vam zahvaljujem za vaše delo in predanost," je dejal.

Dodal je, da bodo ravno z razmejitvijo javnega in zasebnega zdravstva bolnišnice delovale še bolj uspešno, ker bodo nagrajeni tisti, ki so z vsem srcem predani delu v javni ustanovi v korist bolniku.

Bolnišnica Nova Gorica, šempetrska bolnišnica
Novice Po odpovedi petih kirurgov v šempetrski bolnišnici za zdaj še brez posledic za bolnike
Robert Golob
Novice Golob: Dovolj je, zdravniki bodo svojo energijo posvečali javnemu zdravstvu, ne pa zasebnikom
Ne spreglejte