SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Generalni sekretar DS Marjan Maučec ovaden zaradi poslovne goljufije

0

termometer

Murskosoboški kriminalisti so generalnega sekretarja državnega sveta (DS) Marjana Maučeca kazensko ovadili zaradi poslovne goljufije.

Maučeca je lani jeseni kazensko ovadil direktor družbe Dumanikos Dušan Bot zaradi okoli 90 tisoč evrov visokega dolga, v Delu piše Dejan Karba.

Družba Dumanikos je namreč pred slabimi devetimi leti od podjetja Sodarstvo in trgovina Marjan Maučec, s. p., kupila skladiščne prostore nekdanje ljutomerske pohištvene tovarne Marles, ki jo je Maučec kupil leta 2000. Kupnina je znašala 224.926 evrov, davek pa dodatnih 44.985 evrov. Ker davek družbi Dumanikos ni bil priznan kot vstopni davek, se je urejalo preplačilo davka pri podjetju Marjana Maučeca, ki bi denar moralo vrniti Dumanikosu. A ga že deveto leto ne vrne.

Maučec trdi, da bo vse vrnil Da bi dobil povrnjen davek, ki ga kot vstopnega davčna uprava ni priznala, sta Bot in Maučec sklenila dogovor, da se Dumanikos odreče odbitku navedenega davka, v zameno pa pridobi sredstva iz neupravičeno zaračunanega davka Maučečevemu podjetju. Maučec se je zavezal, da bo preplačan znesek na bančni račun Dumanikosa vrnil do 31. maja 2014. Ker tega ni storil, ga je direktor družbe kazensko ovadil.

Maučec je še pojasnil, da uresničitev obljube iz sporazuma ni bilo, ker dolga ni bil sposoben odplačati oziroma je imel blokiran račun. "Vse bom vrnil, gre samo še za vprašanje časa," je še dejal Maučec, ki je bil sicer zaradi oškodovanja upnikov in ponarejanja dokumentov aprila 2014 že pogojno obsojen na leto in štiri mesece zapora s preizkusno dobo dveh let.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin