Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
14.26

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gašpar Gašpar Mišič Bojan Brank Luka Koper

Četrtek, 29. 8. 2013, 14.26

3 leta, 10 mesecev

Gašpar Mišič zgrožen nad izjavami o mafijskem kadrovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper še vedno odmeva. Prvak DeSUS Karl Erjavec meni, da bi bilo nesprejemljivo, če bi Gašpar Mišič na čelu Luke Koper ostal na primer do novega leta.

Predsednik DL Gregor Virant že v sredo dejal, da "v tem primeru ni šlo toliko za politično kadrovanje, ampak bolj za svojevrstno mafijsko kadrovanje". Danes je Virant dodal, da sta z generalnim direktorjem policije Stanislavom Venigerjem dogovorjena, da policija stopi v stik s Komisijo za preprečevanje korupcije, ta primer že proučuje. S temi besedami je minister odgovoril na vprašanje, ali bo kot notranji minister preganjal to "mafijo", o kateri je govoril.

Gašpar Mišič: Virant bi lahko razmislil o odstopu Gašpar Mišič pa je danes sicer izrazil ogorčenje nad izjavo o mafijskem kadrovanju. "Visok politik, predsednik koalicijske stranke, minister v aktualni vladi je delavce in Luko Koper označil za mafijo. Če v tej državi visoki politiki označujejo za mafijo delavce in lokalno skupnost, potem v slovenski politiki nimajo kaj iskati," je dejal. Mišič meni, da bi Virant "zaradi tako grobega napada na delavstvo" lahko kvečjemu razmislil o odstopu z vseh političnih funkcij.

"Luka Koper ni last politikov, lastnikov ali skrbnikov državnega premoženja" Kot je dejal Mišič, ga "skrbi in boli", da so ga označili za mafijski kader, kljub temu da je bil izvoljen in potrjen zakonito in po vseh predpisih. "Luka Koper ni last politikov, lastnikov ali skrbnikov državnega premoženja, temveč je kot državno podjetje last slehernega državljana," je poudaril.

Lukšič in Erjavec sta politično kadrovala Po njegovem mnenju je predsednik DeSUS Karl Erjavec s tem, ko je javno usmerjal nadzornika Nikolaja Abrahamsberga, kako naj glasuje, samo pokazal, da je to resnično politično kadrovanje. Prav tako je po besedah Mišiča glasovanje narekoval predsednik SD Igor Lukšič. "Zanimivo, da se združenje nadzornikov ni odzvalo na takšne politične diktate," je še poudaril Mišič.

Namesto da bi se prvaki strank ukvarjali z iskanjem ukrepov za izhod iz krize, jo s svojimi dejanji po mnenju Mišiča le še poglabljajo. Zahteva Slovenske odškodninske družbe (Sod) za sklic skupščine Luke Koper in predlog zamenjave vseh predstavnikov kapitala v nadzornem svetu pa po njegovem prepričanju "ustvarjata veliko nepotrebnih razprtij".

Erjavec: Politično kadrovanje mora biti korektno Predsednik DeSUS Erjavec je zadnja dogajanja, povezana z imenovanjem Mišiča na vrh Luke Koper, komentiral pred sejo vlade. Kot je poudaril, bi bilo nesmiselno trditi, da političnega kadrovanja ne bo, vendar pa to mora biti korektno in v okviru profesionalnih pravil. Zato bi bilo po njegovem mnenju nesprejemljivo, če bi Gašpar Gašpar Mišič na čelu Luke Koper ostal na primer do novega leta. "Mislim, da to škoduje interesom Luke Koper," je povedal Erjavec in poudaril, da je treba preprečiti to "lobistično kadrovanje".

Minister Omerzel brez komentarja Minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel pa je pred sejo vlade v zvezi z omenjeno kadrovsko potezo dejal: "Glede Gašparja Gašparja Mišiča sem pa brez komentarja."

Ne spreglejte