SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gašpar Mišič s 770 tisoč evri za župana občine Ankaran

4

termometer

 | Foto:
Medtem ko se na Obali ugiba o tem, ali bo Gašpar Mišič sodeloval na lokalnih volitvah kot kandidat za župana občine Ankaran, ta rešuje premoženje podjetja Gasspar Invest pred upniki.

Nekdanji podžupan občine Piran, nekdanji poslanec v državnem zboru in nekdanji predsednik uprave Luke Koper, ki je pred tedni prevzel vodenje Komunale Koper, bo iz svojega nepremičninskega podjetja Gasspar Invest dvignil 770 tisoč evrov, v današnjem Dnevniku pišeta Tomaž Modic in Primož Cirman. Prodal delež v podjetju Svoj 27,5-odstotni delež v podjetju je namreč prodal prejšnji teden, kupilo pa ga je kar podjetje samo, za kar bo po informacijah, ki jih navaja Dnevnik, Gašparju Gašparju Mišiču plačalo 770 tisoč evrov. Podjetje mu mora denar izplačati do konca leta 2015, znesek pa bo obdavčen z zelo nizko stopnjo davka, saj je Gašpar Mišič lastnik omenjenega deleža že od leta 1996, torej več kot petnajst let, kar pomeni, da bo dohodnino od dobička kapitala plačal le po petodstotni stopnji. Podjetje upnikom dolguje skoraj tri milijone evrov Gašpar Mišič naj bi s tem manevrom v podjetju Gasspar Invest reševal premoženje in denarni tok pred upniki, ki jim podjetje skupaj dolguje skoraj tri milijone evrov. Največja upnika sta Kraški zidar v stečaju z 1,3 milijona evrov terjatev in Banka Koper z 1,4 milijona evrov terjatev do podjetja, katerega vrednost Gašpar Mišič ocenjuje na 2,8 milijona evrov.

Podjetje Gasspar Invest ima sicer še vedno v lasti dvajset neprodanih stanovanj v stanovanjski soseski Rezidenca Park Lucija, katere investitor je in ki se v bilancah ocenjujejo na dobre štiri milijone evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin