SiolNET. Novice Slovenija
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Franc Kangler: Z novo politiko sem "pokasiral" novo ovadbo in obtožnico

1,05

termometer

Franc Kangler
Foto: Marko Vanovšek

Po ovadbi mariborskega župana Andreja Fištravca so kriminalisti v preiskavi Maks neuradno ovadili tudi njegovega predhodnika Franca Kanglerja. Kriminalisti so ugotovili, da se je pri propadlem projektu Mariborskega kulturnega središča (Maks) zgodilo oškodovanje javnih sredstev v višini 3,6 milijona evrov.

Na Okrožnem državnem tožilstvu v Mariboru so za časnik Večer potrdili informacijo, da so v omenjeni zadevi prejeli kazensko ovadbo zoper deset oseb, ki so "osumljene raznovrstnih kaznivih dejanj". Na seznamu domnevnih kaznivih dejanj so med drugim zloraba uradnega položaja ali uradnih pravic, zloraba položaja pri gospodarski dejavnosti, goljufija, nevestno delo v službi in oškodovanje javnih sredstev.

Po informacijah časnika naj bi bili poleg Franca Kanglerja osumljeni tudi nekdanja direktorica mestne uprave Milica Simonič Steiner, nekdanji svetovalec župana Kanglerja za področje investicij Emanuel Čerček, nekdanji mestni arhitekt Stojan Skalicky, arhitekt Boštjan Vuga, z birojem Sadar + Vuga avtor idejne zasnove Maksa. Iz občinskega podjetja Zim, ki je pristalo v stečaju, sta ovadena Matjaž Knez in Marko Grujič, poleg njiju pa še nekdanja direktorica občinskega sekretariata za splošne zadeve Branka Krajnc Thaler ter Monika Kirbiš Rojs in Teo Pajnik iz občinske projektne pisarne.

Kangler je v odzivu za Večer novo ovadbo označil za "bolano" in "noro". Kot je zatrdil, pri Maksu ni naredil nič, česar mestni svet ni potrdil in sprejel. Na družbenem omrežju Twitter je dodal: "Sem vedel, začel sem novo politiko in pokasiral novo ovadbo in obtožnico." 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin