Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
16.37

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

36

Natisni članek

Aleksandra Pivec DeSUS Karl Erjavec

Torek, 27. 10. 2020, 16.37

3 leta, 5 mesecev

Dvomov ni več: Erjavec gre po zgodovinskem porazu v novo bitko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

36

Karel Erjavec. Kongres. | Karl Erjavec je pred januarskim porazom DeSUS vodil 15 let, kar je tretji najdaljši staž med trenutnimi predsedniki strank v parlamentu. Dlje sta na čelu strank le še Janez Janša v SDS in Zmago Jelinčič v SNS. | Foto Bojan Puhek

Karl Erjavec je pred januarskim porazom DeSUS vodil 15 let, kar je tretji najdaljši staž med trenutnimi predsedniki strank v parlamentu. Dlje sta na čelu strank le še Janez Janša v SDS in Zmago Jelinčič v SNS.

Foto: Bojan Puhek

Svet stranke DeSUS je na današnji dopisni seji potrdil poslovnik za kongres, delegate ter kandidate za predsedniško in podpredsedniško mesto v stranki, je pojasnil predsednik sveta stranke Anton Urh. Za predsednika se bosta potegovala dolgoletni prvak DeSUS Karl Erjavec in Srečko Felix Krope. Erjavec se bo tako po januarskem porazu proti Aleksandri Pivec, ki ga je po 15 letih odnesla s položaja, znova poskušal zavihteti na vrh stranke.

V DeSUS za zdaj upajo, da se bo epidemija do tega datuma umirila vsaj toliko, da bodo kongres lahko izvedli v živo, v prostorih Gospodarskega razstavišča v Ljubljani. Če razmere tega vendarle ne bi dopuščale, pa se bo 14 dni pred tem sestala statutarna komisija in določila postopek izvedbe kongresa po pošti. O takšni možnosti bosta pred kongresom odločala še izvršni odbor in svet stranke, je pojasnil Urh.

Karl Erjavec
Novice Kako se je Karl Erjavec opravičil poveljniku vojaških sil Škerbincu?

Oba kandidata sta se minuli teden predstavila poslanski skupini

Statutarna komisija je že razpravljala tudi o možnosti dodatnih kandidatur za predsednika. Kot je pojasnil Urh, bi ta, ki bi se prijavil, že moral imeti eno tretjino privolitev delegatov, ki bodo 28. novembra zbrani na kongresu. Do kandidature dveh kandidatov za predsednika stranke pa se svet po njegovih besedah danes ni opredeljeval, poroča STA.

Sta se pa oba kandidata minuli teden predstavila poslanski skupini. V petek se je s poslanci sestal Erjavec, ki je marsikoga presenetil z odločitvijo, da se bo po odstopu Aleksandre Pivec, ki ga je z vrha stranke odnesla na januarskem kongresu, poskušal vrniti na čelo DeSUS.

Peter Jančič
Mnenja Ne ubijte prinašalca slabih novic Kacina!

Aleksandra Pivec se je morala posloviti

Pivčeva se je morala zaradi številnih očitkov v javnosti glede plačil gostovanj po Sloveniji kmalu posloviti tako z mesta predsednice stranke kot ministrice za kmetijstvo.

Erjavec je v izjavi za medije v DZ v petek pojasnil, da pri poslancih čuti podporo, česar je vesel. "Mislim, da je to zelo pomembno za nadaljnje delo v stranki. Predsednik stranke brez prave podpore poslanske skupine in organov stranke zelo težko dobro funkcionira," je dejal. Izrazil je pričakovanje, da bo na kongresu prejel ustrezno podporo.

kongres stranke DESUS
Novice Karl Erjavec pri poslancih DeSUS: Čutim njihovo podporo #video

Izboljšanje sodelovanja s poslansko skupino je kot eno od prednostnih nalog po srečanju s poslanci izpostavil tudi Krope. Meni tudi, da mora stranka pridobiti več članov, ki pa bi jih iskal med bodočimi upokojenci. Nasploh pa bi v ospredje svojega mandata postavil člane, torej upokojence, in dostojno starost.

Ne spreglejte