SiolNET. Novice Slovenija
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dvojčici prvič prestopili šolski prag #video

0,65

termometer

Skoraj 22 tisoč prvošolcev je danes prvič stopilo skozi šolska vrata. Velik dan za majhne ljudi, med katerimi je zagotovo veliko takih, ki bodo nekoč pomembno zaznamovali prihodnost Slovenije. A danes so to le majhne radovedne glavice, ki so s ponosom, z velikimi očmi in velikimi pričakovanji prvič prestopile prag hiše učenosti.

Med njimi sta tudi sestrici, dvojčici Nala in Leni iz Zgornjega Dupleka. Prvi šolski dan pa ni velika dogodivščina le zanju, temveč za vso njuno družino, ki se je že poleti začela pripravljati na veliki korak.

Priprave vse poletje

Prvošolki Nala in Leni sta v zadnjih dneh večkrat preverjali, kaj vse je v njunih šolskih torbah. Izbrali sta različni torbi. Kljub temu, da sta dvojčici, so jima všeč drugačne barve. Na šolo sta se s starši pripravljali že celo poletje.

Prvi šolski dan za družino ni le velik finančni, temveč tudi organizacijski zalogaj. A vsega novega se zelo veselijo.

"Upam, da jima bo šlo super, tako da bomo starši imeli čim manj dela, pa tudi onidve. In da bosta imeli popoldne več prostega časa. To si želimo," je dejala mama Nina Polanec.

Dvojčicama bo pri premagovanju šolskih izzivov v veliko pomoč starejši brat Gal, ki bo obiskoval četrti razred.

Za vnuke poskrbela tudi babica

Za nove barvice in sladko pozornost za prvi šolski dan za vse tri vnuke je poskrbela tudi babica. "Mislim, da sem sama malo nervozna, v pričakovanju, kako bo in kako jima bo šlo. Če se sama spomnim, vem, da me je bilo zelo zelo strah," je še dejala babica Milena Škofič.

A ko je napočil čas za obuvanje in oblačenje, strahu pri prvošolkah ni bilo videti. Pogumno sta prestopili prag.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin