Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 11. 2022,
17.10

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

4

Natisni članek

Volitve 2022 Državna volilna komisija volitve

Četrtek, 3. 11. 2022, 17.10

1 leto, 5 mesecev

DVK določila seznam kandidatov za predstavnike funkcionalnih interesov na volitvah v državni svet

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

4

DVK | Državna volilna komisija je sprejela tudi zapisnik o ugotovitvi končnega izida glasovanja v prvem krogu volitev predsednika republike.

Državna volilna komisija je sprejela tudi zapisnik o ugotovitvi končnega izida glasovanja v prvem krogu volitev predsednika republike.

Državna volilna komisija (DVK) je na današnji seji določila sezname izvoljenih predstavnikov v volilno telo za volitve predstavnikov funkcionalnih interesov in kandidature za člane državnega sveta, predstavnike funkcionalnih interesov. Predvidoma 8. novembra bo predsednik DVK sklical volilne zbore volilnih teles za izvolitev predstavnikov funkcionalnih interesov v državni svet. Volilni zbori za izvolitev predstavnikov lokalnih interesov bodo 23. novembra, za izvolitev predstavnikov funkcionalnih interesov pa 24. novembra, so zapisali v sporočilu za javnost. 

Člani in namestniki članov DVK so poročali o postopku odločanja o vlogah interesnih organizacij, ki se nanašajo na volitve članov državnega sveta, predstavnikov funkcionalnih interesov za 11 različnih področij, in sicer za področje delodajalcev, delojemalcev, kmetov, obrtnikov, samostojnih poklicev, področje univerz ter visokih in višjih šol, področje vzgoje in izobraževanja, raziskovalne dejavnosti, kulture in športa, zdravstva in za področje socialnega varstva.

Državna volilna komisija je sprejela tudi zapisnik o ugotovitvi končnega izida glasovanja v prvem krogu volitev predsednika republike, ki je bilo 23. oktobra 2022.

V prvem krogu je glasovalo 51,74 odstotka volilnih upravičencev 

V volilne imenike je bilo vpisanih 1.694.429 volivk in volivcev, od tega jih je glasovalo 876.687 oziroma 51,74 odstotka volilnih upravičencev. Neveljavnih glasovnic je bilo 4.625 oziroma 0,53 odstotka. Največ glasov sta v prvem krogu prejela Anže Logar 296 tisoč oziroma 33,95 odstotka in Nataša Pirc Musar 234.361 oziroma 26,88 odstotka, ki sta se uvrstila v drugi krog volitev. 

Predčasno glasovanje v drugem krogu predsedniških volitev bo v torek, 8. novembra, v sredo, 9. novembra, in v četrtek, 10. novembra, od 7. do 19. ure.

Vlogo za glasovanje na volišču omnia lahko oddate do 9. novembra 

Volivke in volivci, ki bodo želeli glasovati na volišču izven okraja svojega stalnega prebivališča, bodo morali to sporočiti okrajni volilni komisiji, kjer so vpisani v volilni imenik, najpozneje 9. novembra 2022 do 24. ure. Na tako imenovanem omnia volišču lahko glasujejo tudi volilni upravičenci s stalnim prebivališčem v tujini, ki bodo na dan glasovanja v Sloveniji, če bodo to najpozneje 9. novembra 2022 do 24. ure sporočili Državni volilni komisiji. Vlogo za glasovanje na volišču omnia je mogoče oddati tudi prek spletnega portala eUprava, in sicer z e-identiteto ali brez e-identitete.

Prav tako se 9. novembra 2022 izteče rok, do katerega bodo morali vlogo za glasovanje v drugem krogu predsedniških volitev oddati volivke in volivci, ki se zaradi bolezni ali odrejene izolacije zaradi okužbe s koronavirusom ne bodo mogli odpraviti na volišče. Vlogo za glasovanje na domu je mogoče oddati pristojni okrajni volilni komisiji (kjer je volivec vpisan v volilni imenik) ali pa prek spletnega portala eUprava, in sicer z e-identiteto ali brez e-identitete. 

Dušan Vučko
Novice DVK zapustila še tretja zaposlena
Nina Mujagić
Novice Nekdanja desna roka Dušana Vučka brez dlake na jeziku spregovorila tudi o nepravilnostih DVK
Dušan Vučko
Novice DVK: Od ponedeljka mogoče vlaganje kandidatur za predsedniške volitve
Dušan Vučko
Novice Dušan Vučko ostaja direktor DVK
Ne spreglejte