SiolNET. Novice Slovenija
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dušanu Mramorju nagrada za finančnega ministra leta 2016 za Evropo

0

termometer

Londonska revija The Banker iz skupine Financial Times je ministra za finance Dušana Mramorja izbrala za evropskega finančnega ministra leta 2016.

Kot je pojasnila evropska urednica revije Stefanie Linhardt, so Mramorju podelili naziv evropskega finančnega ministra leta za njegov prispevek pri izhodu Slovenije iz recesije in stabilizaciji bančnega sistema kot tudi za njegove uspehe pri nadaljevanju privatizacije in pri implementaciji celovitega programa reform ter aktivnosti v smeri postopne javnofinančne konsolidacije Slovenije.

Mramor vesel priznanja Minister Mramor je vesel mednarodnega priznanja Sloveniji, ki zopet velja za finančno verodostojno državo z relativno visoko gospodarsko rastjo, s padanjem brezposelnosti, še posebej med mladimi, in z rastjo zaposlenosti.

"Sloveniji je z odločno in s pametno ekonomsko politiko uspelo samo v dveh letih brez mednarodne pomoči iziti iz globoke finančne krize. Brez zglednega sodelovanja ključnih institucij – vlade, državnega zbora in Banke Slovenije – to seveda ne bi bilo mogoče," je, kot so sporočili, poudaril minister. Mramor je ob tem izpostavil delo državnih sekretarjev in vseh zaposlenih na ministrstvu in njegovih uradih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin