SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dušan Semolič: Borimo se za odpravo velike krivice (video)

1

termometer

Predstavniki sedmih sindikalnih central so v DZ dali pobudo za vložitev predloga sprememb zakona o minimalni plači v parlamentarni postopek.

S seboj so prinesli skoraj 30 tisoč neformalnih podpisov podpore. Borimo se za popravo velike krivice do tistih, ki opravljajo najtežja, najgrša dela, je ob prihodu v DZ dejal predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) Dušan Semolič.

Vložitev pobude je prvi korak, da bo DZ lahko sprejel predlog, ki predvideva spremembo definicije minimalne plače, je v imenu sindikalistov dejal predsednik ZSSS.

Predvideni izvzem dodatkov za nočno, nedeljsko in praznično delo, tako da bodo delodajalci te dolžni prejemnikom minimalne plače plačevati posebej, bo po njegovih besedah popravil veliko krivico.

Rok: sedem dni Predsednik DZ Milan Brglez bo moral zdaj najpozneje v sedmih dneh določiti 60-dnevni rok za zbiranje overovljenih podpisov. Sindikati bodo namreč za vložitev predloga zakona v parlamentarni postopek potrebovali najmanj 5.000 podpisov volivcev.

Kot kaže, se bodo že danes ob 14. uri v DZ srečali s poslanci največje parlamentarne stranke SMC, ti pa naj bi bili izvzemu dodatkov iz minimalne plače naklonjeni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin