Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
17.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Gregor Virant Alenka Bratušek vlada

Sreda, 13. 3. 2013, 17.21

8 let

Državljanska lista gre v vlado Alenke Bratušek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Tisto, kar se mi zdi ključno, je, da ta odločitev izhaja iz zaupanja v mandatarko Alenko Bratušek. Mi želimo izhajati iz zaupanja," je odločitev DL-ja obrazložil Gregor Virant.

Svet DL je torej vendarle odločil, da gre stranka v vlado Alenke Bratušek. Če je predsednik DL Gregor Virant še pred časom napovedoval, da bo odločitev stranke, kakršna že bo, soglasna, pa temu vendarle ni bilo tako. Za vstop v novo levosredinsko vlado je glasovalo 13 članov, 6 jih je bilo proti, 3 pa so bili vzdržani.

"Za to potezo smo se odločili, ker smo prepričani, da je treba zavihati rokave in začeti delati. Dva meseca se ukvarjamo s krizo v državi, sedaj pa je čas, da se začne delati," je povedal Gregor Virant, ki o ministrskih imenih iz svoje stranke ni želel govoriti, kot tudi ne kdo bo finančni minister, ki je, tako Virant, za njegovo stranko ključnega pomena.

"Tisto, kar se mi zdi ključno, je, da ta odločitev izhaja iz zaupanja v mandatarko Alenko Bratušek. Eden večjih problemov v tej državi je nezaupanje, saj si med sabo premalo zaupamo. Mi želimo izhajati iz zaupanja," je obrazložil Virant, ki je tudi povedal, da je v teh pogajanjih z Alenko Bratušek dobil občutek zaupanja in da je vredno poskusiti z novo vlado. Prav tako je povedal, da je po poročilu KPK sicer že prišlo do nekakšnega očiščenja v politični sferi, saj Janez Janša ni več predsednik vlade, Zoran Janković pa po potrditvi nove vlade ne bo več predsednik PS. "Dokončno očiščenje pa pričakujem po novih volitvah," je še dejal Virant.

Koalicijsko pogodbo bodo podpisali danes.

Največja uganka za sodelovanje v novi vladi je bila zadnje dni prav DL. Predsednik DL Gregor Virant je mandatarki Alenki Bratušek pred dnevi v pismu poslal zahteve za vstop v koalicijo. Po poročanju medijev je med drugim zahteval, da mora Bratuškova odstopiti, če se izkaže, da je njena magistrska naloga plagiat, ter da področje energetike ostane pod ministrstvom za infrastrukturo in prostor. Virant je od mandatarke že prejel odgovor na njegovo pismo z zahtevami DL za vstop v vlado in naj bi bil z odgovorom zadovoljen.

Ne spreglejte