SiolNET. Novice Slovenija
1,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dražje parkiranje v Ljubljani, globa za traktorje in e-skiroje

1,42

termometer

Parkiranje | Parkiranje v Ljubljani je spet dražje.  | Foto: Gregor Pavšič
Parkiranje v Ljubljani je spet dražje. Foto: Gregor Pavšič

V Ljubljani je odslej cena za uro parkiranja v vseh treh območjih višja za 10 centov. V ožjem mestnem središču je tako za uro parkiranja treba odšteti 1,30 evra. Veljati je začela tudi globa v višini 160 evrov za tiste, ki bi v ožjem središču mesta brez posebne dovolilnice vozili težka tovorna vozila, delovne stroje ali traktorje.

Za uro parkiranja bomo od danes naprej v ožjem mestnem središču oziroma coni 1 odšteli 1,30 evra, v coni 2 oziroma v južnem delu Bežigrada, Krakovem, na Mirju in Prulah ter na urejenih parkiriščih 0,80 evra, v coni 3, ki zajema vsa druga območja s parkomati znotraj obvoznice, pa pol evra. V coni 1 bo po novem ob sobotah parkiranje plačljivo do 19. ure.

Ljubljanski mestni svet je na zadnji seji podprl tudi uvedbo glob za vse, ki s tovornim vozilom z maso nad 3,5 tone, delovnim strojem, delovnim vozilom ali traktorjem prevozijo območje cone 1 brez posebne dovolilnice. Globa znaša 160 evrov. Uvedena pa je tudi globa za nepravilno parkiranje e-skirojev v višini 40 evrov.

Parkiranje Novice Tako visoke bodo po novem parkirnine v Ljubljani NASLOVNA SLIKA_Visa_1200x800 Novice V Sloveniji brezstično plačujemo že skoraj deset let: EasyPark in Visa o trendih plačevanja Parkiranje Novice Se bodo Domžalčani morali posloviti od brezplačnega parkiranja? parkirišče, parkirišča Novice V Kopru poletni parkirni režim in dražja parkirnina Novice Parkiranje sledi plazu podražitev v Ljubljani dvorana Stožice Novice Vroča kri pred koncertom v Stožicah: lastnik jezen zaradi napačnega parkiranja Kranjska Gora Novice Največji težavi v Kranjski Gori? Promet in parkiranje. Parkiranje Novice Kaj se je zgodilo s cenami parkiranja okoli ljubljanskega UKC Parkirišče Ljubljana Novice Prebivalce Ljubljane čakajo spremembe pri parkiranju
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin