Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 2. 2024,
22.28

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72

Natisni članek

Tanja Fajon SD Dominika Švarc

Ponedeljek, 12. 2. 2024, 22.28

2 meseca, 2 tedna

Dominika Švarc Pipan izstopila iz SD: Hvala za rože in srečno, SD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,72
Dominika Švarc Pipan | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Dominika Švarc Pipan je izstopila iz stranke SD. Kot je zapisala v objavi na Facebooku, vodstvo stranke z njo že dva tedna ne komunicira. Prav tako ni prejela vabila na današnja sestankovanja stranke – niti na sejo konference niti na sejo predsedstva. Na stranko je po informacijah N1 že poslala tudi izstopno izjavo.

Dominika Švarc Pipan je na Facebooku zapisala: "Verjamem v socialno demokracijo, ne verjamem pa več v njeno spoštovanje znotraj – vodstva – stranke SD. Pripravljena sem bila sodelovati pri prečiščenju stranke, pri njenem preporodu, opozarjala, da tako ne gre več naprej, vodstvo pozivala k samorefleksiji in internemu očiščenju spornih praks. A vabila na današnjo sejo Konference SD, čeprav sem njena članica, nisem prejela. Tako kot ne vabila na sejo predsedstva, čeprav sem prav tako njegova članica. Vodstvo stranke z menoj že dva tedna ne komunicira ničesar. Z izključevanjem se stranke SD ne da rešiti. Tisti, ki v socialno demokracijo verjamejo in jo tudi živijo, zaslužijo več. Hvala za rože in srečno, SD!"

Pravosodna ministrica Švarc Pipanova in vodstvo stranke SD sta se znašla na različnih bregovih po aferi v zvezi z nakupom stavbe za potrebe sodišč na Litijski cesti v Ljubljani. Zaradi omenjene afere bo Švarc Pipanova zaradi objektivne odgovornosti zapustila ministrski položaj.

Je pa ministrica po izbruhu afere obtožila nekatere uslužbence na ministrstvu, da so jo načrtno zavajali glede posla, prst pa je uperila tudi v zdaj že nekdanjega glavnega tajnika stranke SD Klemna Žiberta

Dominika Švarc Pipan, Tanja Fajon
Novice Odzivi iz SD: Izsiljevanje Švarc Pipanove in napake Tanje Fajon
Dominika Švarc Pipan, Jani Prednik
Novice "Esmeralda" poslancu SD zagrozila s tožbo #video
Ne spreglejte