Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2020,
12.23

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

31

Natisni članek

respirator odstop tvit Janez Lavre

Četrtek, 2. 4. 2020, 12.23

4 leta

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre po spornih tvitih odstopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

31

Janez Lavre | Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je danes odstopil s svoje funkcije.  | Foto STA

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je danes odstopil s svoje funkcije.

Foto: STA

Direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre je danes odstopil s svoje funkcije. Njegov odstop je že sprejel minister za zdravje Tomaž Gantar. Lavre se je v javnosti znašel pod plazom kritik, potem ko je na Twitterju novinarju Blažu Zgagi odgovoril: "Ti ne boš šel na ventilator. Boš kmalu pozitiven, pa da vidimo, kako boš cvilil." Podobno neprimerno opazko je Lavre uporabil v komunikaciji s članom predsedstva SD Urošem Jauševcem.

Direktor splošne bolnišnice Slovenj Gradec Janez Lavre je danes odstopil s svoje funkcije. Minister za zdravje Tomaž Gantar je njegov odstop že sprejel. Ob tem so na ministrstvu zapisali, da bo razrešitev Lavreta v povezavi z njegovim neprimernim javnim komuniciranjem predmet nadaljnjih postopkov. Lavre je danes za STA povedal le, da sta se z Gantarjem večkrat pogovarjala, sporočila ministrstva o njegovem odstopu pa ni želel komentirati.

Lavre se je pod plazom kritik znašel, ko se je prek zdaj že ukinjenega računa na Twitterju odzival z zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o tem, kateremu bolniku bodo pomagali z respiratorjem. Opazko, da nekdo "ne bo šel na ventilator", je Lavre izrekel v komunikaciji z novinarjem Blažem Zgago in članom predsedstva SD Urošem Jauševcem.

koronavirus oprema zdravstvo
Novice V Sloveniji skoraj 900 okuženih, umrla še ena oseba #video

Lavre se je za neprimerno komunikacijo večkrat opravičil

Lavre se je za svoje besede kasneje večkrat opravičil. "Moja komunikacija je bila skrajno neprimerna in hudo žaljiva, zato se vsem vpletenim še enkrat iskreno opravičujem," je v torek za STA povedal Lavre. Pojasnil je, da se je opravičil tudi predsedniku sveta zavoda Simonu Jevšinku, ministru za zdravje Tomažu Gantarju, na poziv je odgovoril tudi predsedniku bolnišnične etične komisije Frenku Krištofelcu ter izrazil obžalovanje in opravičilo. Prav tako se je opravičil vsem zaposlenim v bolnišnici.

Janez Lavre se je za neprimerno komunikacijo na družbenem omrežju Twitter večkrat opravičil. | Foto: STA , Janez Lavre se je za neprimerno komunikacijo na družbenem omrežju Twitter večkrat opravičil. Foto: STA ,

Zaposleni so namreč v skupnem sporočilu za javnost zapisali, da direktorjeve navedbe na družbenem omrežju obsojajo in da se od njih ograjujejo. Hkrati so sporočili, da se v bolnišnici tudi v teh izrednih razmerah trudijo ohraniti visoko raven strokovnosti in človečnosti. 

Predsednik sveta bolnišnice Simon Jevšinek je danes povedal, da z ustno podanim odstopom Lavreta uradno še ni seznanjen. Če gre za odstop, Jevšinek pričakuje, da ga bo Lavre podal tudi pisno. Temu bi potem sledili nadaljnji postopki oziroma imenovanje vršilca dolžnosti direktorja slovenjgraške bolnišnice, poroča STA.

Janez Lavre, NSi, UKC Maribor
Novice Lavretovi nadzorniki se obračajo na KPK

Slovenjgraško bolnišnico z enoletno prekinitvijo vodil od leta 2007

Lavre slovenjgraško bolnišnico vodi od leta 2007, razen v vmesni enoletni prekinitvi v letih 2016 in 2017, ko je vodil Univerzitetni klinični center (UKC) Maribor. V preteklosti je bil član stranke NSi, iz katere je po navedbah stranke izstopil pred enim letom.

Ne spreglejte