SiolNET. Novice Slovenija
0,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Zaposlitev partnerice

Lavretovi nadzorniki se obračajo na KPK

0,45

termometer

Janez Lavre, NSi, UKC Maribor
Foto: STA

Svet zavoda UKC Maribor bo za mnenje o tem, ali je direktor Janez Lavre pri zaposlitvi partnerice na mesto svetovalke ravnal zakonito in v skladu s pravili bolnišnice, prosil protikorupcijsko komisijo.  

Nadzorniki mariborske bolnišnice so na seji med drugim obravnavali potezo vršilca dolžnosti direktorja Janeza Lavreta, ki je kmalu po julijskem imenovanju na položaj zaposlil svojo partnerico. Postala je njegova svetovalka za vzdrževanje, varstvo okolja in zdravja. 

Svet zavoda, ki ga vodi Vlasta Kovačič Mežek, je sklenil, da bo za mnenje o tej potezi zaprosil KPK. To bodo pozvali, da jih hkrati seznani z morebitnimi postopki, ki že potekajo v zvezi se tem, in z ugotovitvami. Na KPK so za Siol.net že prejšnji teden potrdili, da primer preiskujejo, na čigavo pobudo, pa ni znano. 

Vlasta Kovačič Mežek z ministrstva za zdravje, ki je predsednica sveta zavoda UKC Maribor, pravi, da Lavre uživa njeno zaupanje, kar zadeva ukrepe pri poslovanju. Vlasta Kovačič Mežek z ministrstva za zdravje, ki je predsednica sveta zavoda UKC Maribor, pravi, da Lavre uživa njeno zaupanje, kar zadeva ukrepe pri poslovanju. Foto: STA

Kaj lahko naredijo nadzorniki?

Kaj sploh lahko naredi svet zavoda? Če ugotovijo nepravilnosti, lahko od Lavreta zahtevajo, da partnerici odpove pogodbo o zaposlitvi. Skrajna poteza je razrešitev vršilca dolžnosti, pravi Kovačič Mežkova.

Člani sveta zavoda se o zaupnici Lavretu včeraj niso pogovarjali. "Vsaj z mojega stališča je ključno tudi, da se rešujejo poslovno-organizacijske težave UKC Maribor. Moje zaupanje še vedno ima," pravi sogovornica.

Pokrivanje 1,3-milijonskega minusa

Svet bolnišnice je včeraj sprejel rebalans. Ob polletju je UKC Maribor posloval s skoraj 1,3 milijona evrov izgube. Ta je po pojasnilih Lavreta posledica junijskega izplačila regresa, za kar so namenili dva milijona evrov, in nedoseganja nekaterih pogodbeno dogovorjenih programov zaradi težav z anesteziologi. 

Rebalans predvideva uravnotežen poslovni izid ob koncu leta, nam je še povedala Kovačič Mežkova.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin