Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 9. 2019,
6.56

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Natisni članek

sonce dež vreme

Ponedeljek, 9. 9. 2019, 6.56

4 leta, 7 mesecev

Kredarico pobelil sneg, a obeta se sončno in toplejše vreme

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

1

Oblaki | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Dopoldne bo še oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo do večera ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Vremenoslovci za jutri napovedujejo sončno in toplejše vreme. Kredarico je zjutraj pobelil sneg.

Danes dopoldne bo spremenljivo do pretežno oblačno. Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje (Arso).

Jutri bo sončno. Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija.

V sredo bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki se bo popoldne trgala. Bolj jasno bo na zahodu. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo deloma sončno in topleje, še napovedujejo vremenoslovci Arso.

Na Kredarici sneg

Kredarico je zjutraj pobelil sneg, temperatura pa je bila malenkost pod lediščem.

Včeraj udarilo sedem tisoč strel

Narava kaže zobe tudi v nižinah. Samo včeraj je na območju Slovenije udarilo okoli sedem tisoč strel, ki so luknjale strehe hiš in uničevale električno omrežje. S to nevarnostjo se bomo spopadali še najmanj do sredine oktobra. Pogoji za to so namreč idealni, vlaga v zraku visoka, temperature ravno pravšnje.

Območje Slovenije je eno izmed najbolj izpostavljenih v tem delu Evrope tudi zaradi geografske lege. Povprečno se tako pri nas letno pojavi od 50 do 60 tisoč udarov strel, največ na Primorskem in v Julijskih Alpah. Eni od najmočnejših sta sinoči udarili v stanovanjski hiši v Škofji Loki in Križah blizu Tržiča. Škoda je ogromna. Posledice si je v Škofji Loki ogledala ekipa oddaje Planet 18:00.

Video: Planet TV. 

strele
Novice Poglejte, kje v Sloveniji najpogosteje udari strela #video

Ne spreglejte