SiolNET. Novice Slovenija
1,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Devet osumljenk zaradi tatvin v pripor

1,01

termometer

slovenska policija
Policisti so osumljenkam odvzeli prostost in jih pridržali. Foto: Siol.net

Radovljiški kriminalisti so preiskali več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete s prejšnjega torka in kazensko ovadili devet žensk iz ene od slovenskih regij. Osumljenke, stare od 19 do 46 let, so na območju Bleda in Radovljice izvrševale tatvine v šestih prodajalnah. Delovale so kot organizirana združba. Za vse so po privedbi na pristojno sodišče odredili pripor. 

Osumljenke so po besedah policije odtujene izdelke zlagale v torbe ali pod oblačila in jih odnašale mimo blagajne. Prvič so jih pri dejanju zalotili v torek, 23. novembra, na Bledu, kasneje isti dan pa še v Radovljici, kjer so bile tudi prijete. Pri prijetju je sodelovalo več policijskih patrulj, ker so se osumljenke razbežale. Vsem so policisti odvzeli prostost in jih pridržali. Zasegli so jim tudi vozila.

Med preiskavo so radovljiški kriminalisti zasegli različne prehrambne izdelke, izdelke za osebno nego, igrače, tekstil ter okrasne in druge izdelke v vrednosti nad 3.000 evrov. Večina stvari je že vrnjena trgovcem.

Vse osumljenke so bile v preteklosti že obravnavane za tovrstna kazniva dejanja. Za kaznivo dejanje jim grozi do pet let zapora. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin