Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 5. 2013,
17.32

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Danes Danes Planet TV

Ponedeljek, 27. 5. 2013, 17.32

5 let, 2 meseca

Danes v Danes: Namesto klofute, ki jo je marsikdo pričakoval, iz Bruslja pozitiven znak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V Danes med drugim o priporočilih iz Bruslja, korupciji v UKC, vročenih sodbah v zadevi Čista lopata, o 20. obletnici ustanovitve stranke SD ter o tragični nesreči na vzletišču Senožet v Žičah.

Dober milijon in dvesto tisoč evrov za tujega kirurga. V ljubljanskem kliničnem centru je protikorupcijska komisija odkrila znake korupcije ter nezakonitega poslovanja. In to pri eni od najobčutljivejših tem – otroški srčni kirurgiji. Po več kot enoletnem preiskovanju sodelovanja UKC-ja z izraelskim kirurgom Davidom Mishalyjem je Klemenčičeva protikorupcijska komisija danes ubrala jasen ton. Kdo so tisti, ki naj bi bili deležni koristi, Klemenčičeva komisija sicer ni razkrila, je pa iz njenega poročila mogoče jasno razbrati, da posel sega v vrh klinike. Vpleten naj bi bil tudi srčni kirurg Borut Geršak.

Po takšnih primerih seveda ni čudno, da nam Evropa ne zaupa niti, ko gre za reševanje lastne usode. Toplo nam namreč priporoča sodelovanje s tujimi, neodvisnimi strokovnjaki – ko gre za reševanje naših bank ali ravnanje z državnim premoženjem. A smo danes slišali tudi precej pozitivne besede. Slovenske ukrepe za izhod iz krize, ki smo jih poslali v Bruselj, je evropski komisar Oli Rehn celo pohvalil. Namesto klofute – ki jo je marsikdo pričakoval – smo dobili pozitiven znak. Okrožnemu sodišču v Ljubljani je glavnim obtožencem v zadevi Čista lopata po dveh dolgih mesecih končno le uspelo vročiti sodbo. Okrožno sodišče v Ljubljani je danes vročilo sodbo vsem obtoženim v zadevi Čista lopata, razen Srečku Gabriču, za katerega sodišče še nima izkazane vročilnice, piše spletni Dnevnik. Glede na prispela dokazila o vročitvi sodbe so danes izdali tudi poziva za prestajanje zaporne kazni za Ivana Zidarja in Dušana Črnigoja.

Socialni demokrati so proti monopolom moči, ki si želijo podrediti in polastiti državo, ter nasprotujejo škodljivemu monopolu ideologije neoliberalizma, je ob 20. obletnici ustanovitve te stranke poudaril njen predsednik Igor Lukšič. Poleg vidnih predstavnikov slovenskega političnega prostora se je slavnostne akademije udeležil tudi predsednik S & D Hannes Swoboda, ki Slovenijo vidi kot majhno, a pomembno državo Evropske unije. Slovenija je prav po zaslugi SD dosegla velike uspehe, smo še slišali, zato je praznik stranke tudi praznik slovenske demokracije in države.

Na vzletišču Senožet v Žičah je po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje okoli 11. ure strmoglavil žirokopter. Po prvih podatkih je pilot danes izobraževal in podeljeval licence drugim pilotom. Po končani podelitvi je poletel z žirokopterjem in med pristajanjem strmoglavil. Pilot je v nesreči umrl.

Ne spreglejte