SiolNET. Novice Slovenija
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Danes ponoči in jutri bo na meji s Hrvaško morda treba počakati malenkost več

0,15

termometer

Ob 21. uri se začnejo vzdrževalna dela na računalniški infrastrukturi hrvaškega notranjega ministrstva, kar lahko upočasni delo policistov na hrvaških mejnih prehodih. Dela bodo končali predvidoma v 24 urah.

Večjih zastojev pa le ne bi smelo biti, saj gre za delovnik zunaj glavne turistične sezone, a na hrvaškem notranjem ministrstvu vendarle prosijo za sodelovanje in potrpljenje. Koliko potnikov prestopa meje naše jugovzhodne sosede na običajen aprilski delovnik, razkrivajo podatki hrvaškega notranjega ministrstva za včeraj.

Zamude bi lahko nastale pri avtobusih in letalih, na katerih potuje večje število državljanov držav zunaj Evropske unije, saj je v skladu s schengenskimi postopki, ki jih Hrvaška izvaja v postopku svojega približevanja schengenskem sporazumu, zanje predpisana temeljita mejna kontrola in natančnejši pregled potnih listin.

Slovenska generalna policijska uprava potnikom, ki v tem času potujejo na Hrvaško, svetuje, naj spremljajo aktualne prometne informacije in se v primeru zastojev na kakšnem od mejnih prehodov preusmerijo na bližnjega, kjer zastojev ni.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin