Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 1. 2023,
6.09

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

8

Natisni članek

ministrstvo Zakon o vladi minister

Petek, 13. 1. 2023, 6.09

1 leto, 3 mesece

Danes na zaslišanje še štirje kandidati za ministra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

8

Simon Maljevac | Na današnjem zaslišanju se bo najprej predstavil Simon Maljevac, kandidat za ministra za solidarno prihodnost.  | Foto STA

Na današnjem zaslišanju se bo najprej predstavil Simon Maljevac, kandidat za ministra za solidarno prihodnost.

Foto: STA

Pred pristojnimi delovnimi telesi državnega zbora se bodo danes predstavili še štirje kandidati za ministre v nekoliko preoblikovani vladi Roberta Goloba. Skupaj s petimi kandidati, ki so zaslišanja pred poslanci uspešno opravili v četrtek, bodo v DZ najverjetneje prisegli na redni januarski seji, ki se začne 23. januarja.

Spremenjeni zakon o vladi, ki je bil po potrditvi na novembrskem referendumu uveljavljen tik pred koncem leta 2022, prinaša tri nova ministrstva - za visoko šolstvo, znanost in inovacije, za okolje, podnebje in energijo ter za solidarno prihodnost. Štirim ministrstvom se ob tem spreminjajo pristojnosti in imena, dve vladni službi pa postajata ministrstvi.

Kandidat za ministra za solidarno prihodnost je Simon Maljevac, ki se bo zjutraj predstavil pred člani odbora za delo, družino, socialne zadeve in invalide.

Bojan Kumer, ki je do zdaj vodil ministrstvo za infrastrukturo, je predlagan za ministra za okolje, podnebje in energijo. Svojo kandidaturo bo zagovarjal pred člani odbora za infrastrukturo, okolje in prostor.

Na sejo odbora za gospodarstvo je vabljen dozdajšnji minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han, ki mu bo po novem zaupano vodenje ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport.

Na skupni seji s člani odbora za zadeve EU pa bodo člani odbora za gospodarstvo prisluhnili kandidatu za ministra za kohezijo in regionalni razvoj Aleksandru Jevšku, zdajšnjemu vodji službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Štirje kandidati so zaslišanja uspešno prestali v četrtek 

V četrtek so zaslišanja pred poslanci uspešno opravili kandidati za ministra za vzgojo in izobraževanje Darjo Feldo, za ministra za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič, za ministrico za infrastrukturo Alenka Bratušek, za ministra za naravne vire in prostor Uroš Brežan ter za ministrico za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh.

Alenka Bratušek
Novice Alenka Bratušek: Prioriteto je treba dati železnicam #video
Dario Felda
Novice Bodoči minister za vzgojo: Potrebujemo drugačno šolo
Ne spreglejte