SiolNET. Novice Slovenija
0,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Da je dobro imeti otroke čim prej, so nam govorile že babice #video

0,85

termometer

Okoli 15 odstotkov parov v Sloveniji ima težave z zanositvijo. Ta številka pa vsako leto še narašča, saj se ženske za otroke odločajo vse pozneje. Še posebej skrb vzbujajoče pa je to, da je vedno več neplodnih tudi moških.

Video: Planet TV

Število semenčic upadlo za polovico

Število semenčic pri moških iz Evrope, Severne Amerike in Avstralije je v zadnjih 40 letih upadlo za več kot 50 odstotkov. Še bolj skrb vzbujajoče je, da se negativni kazalniki sploh ne upočasnjujejo. Za to naj bi bili krivi kemikalije in pesticidi, kajenje, stres in čezmerna telesna teža. Pa tudi oprijete hlače, ki jih sodobni moški vedno pogosteje nosijo, so poročali v oddaji Dan. na Planet TV.

Vesna Miklavžin iz Šempetra v Savinjski dolini je vse od 20. leta poskušala zanositi, to se je sicer večkrat zgodilo, a otroka ni nikoli donosila. Po 23 letih zdravljenja, ko je bila stara 43 let, se jima je z možem rodil sin Anej. Danes šteje dve leti in pol.

Pri 39 letih je naletela na streznitev

Puško v koruzo po zdravljenju neplodnosti je že vrgla nekdanja plesalka Katarina Venturini. Ko sta se z možem pri njenih 39 letih odločila, da bi imela otroka, je naletela na streznitev. Zdravniki so jo seznanili s podatki možnosti zanositve pri njenih letih. Po šestih umetnih oploditvah je obupala in se sprijaznila, da očitno otrok ne bo imela. Danes je pri 45 letih mati dveletnika.

Kakšni so načini zdravljenja neplodnosti?

Kakšna je sploh definicija neplodnosti? Kadar spontane oploditve ni v obdobju enega leta in ima par redne spolne odnose od dvakrat do trikrat na teden. Takrat osebni zdravnik izda napotnico za zdravljenje na kliniki za neplodnost. O načinih zdravljenja neplodnosti pa v spodnjem prispevku:

Video: Planet TV

delitve: 3
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin