Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Jančič

Četrtek,
18. 6. 2020,
8.50

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

9

Natisni članek

stanovanja Damir Črnčec Sova COVID-19 LMŠ

Četrtek, 18. 6. 2020, 8.50

3 leta, 10 mesecev

Nekdanji poslanci morajo stanovanja vrniti v dveh tednih, v vladi bolj velikodušni

Črnčec je vladi vrnil stanovanje

Peter Jančič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,74

9

Damir Črnčec | Foto STA

Foto: STA

Nekdanji sekretar Marjana Šarca (LMŠ) za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki je bil v preteklosti tudi šef Sove in vojaške obveščevalne službe, od odstopa pa dela za stranko LMŠ, je po treh mesecih, odkar ni več vladni funkcionar, vrnil vladno službeno stanovanje. To se je zgodilo konec prejšnjega tedna, so sporočili iz vlade. V vladi so pri stanovanjskih pravicah nekdanjih funkcionarjev velikodušni. Poslanci, ki jim poteče mandat, se morajo izseliti v dveh tednih. 

"Damir Črnčec je stanovanje vrnil dne 11. 6. 2020, znotraj okvira odpovednega roka najemne pogodbe," so iz vlade včeraj odgovorili na vprašanje Siol.net, ali se je Damir Črnčec že izselil iz vladnega stanovanja in ga vrnil.

Kot sekretar za nacionalno varnost je Črnčec odstopil 13. marca, tik pred tem, ko so v državnem zboru poslanci potrdili ministre vlade Janeza Janše (SDS), s čimer se je po januarskem odstopu Šarca začel prevzem oblasti koalicije SDS, SMC, NSi in DeSUS. Pred tem je vladala manjšinska združba LMŠ, SD, SMC, DeSUS in SAB, ki ji je večino občasno zagotavljal "pogodbeni partner iz opozicije" Levica. 

Zaradi menjave oblasti bi bil Črnčec ob funkcijo v vsakem primeru.  

Za informacijo, ali Črnčec še uporablja vladno stanovanje, smo znova prosili, ker so nam pred dvema mesecema iz vlade odgovorili, da še uporablja vladno stanovanje, da pa ga bo, kot so zapisali, "v prihodnjih mesecih predal strokovni službi ministrstva za javno upravo. Formalnopravna razmerja med strankama sta v okviru njegove najemne pogodbe ter stanovanjskega pravilnika vlade."

Damir Črnčec, državni sekretar
Novice Črnčec bo sčasoma vrnil vladno stanovanje

V članku smo najprej poročali, da je LMŠ Črnčeca, ko je odstopil kot sekretar za nacionalno varnost, zaposlila v svoji poslanski skupini v parlamentu.

Na to informacijo se je odzval predsednik LMŠ Marjan Šarec in opozoril, da je informacija napačna in povedal, da je Črnčec zaposlen v stranki LMŠ:

Ne spreglejte