Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 4. 2020,
11.42

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

13

Natisni članek

LMŠ stanovanje Damir Črnčec

Sreda, 22. 4. 2020, 11.42

4 leta

Črnčec bo sčasoma vrnil vladno stanovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,41

13

Damir Črnčec, državni sekretar | Damir Črncec se je po odhodu iz Šarčevega kabineta zaposlil v LMŠ in ostal v državnem stanovanju. | Foto Ana Kovač

Damir Črncec se je po odhodu iz Šarčevega kabineta zaposlil v LMŠ in ostal v državnem stanovanju.

Foto: Ana Kovač

Bivši sekretar Marjana Šarca (LMŠ) za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki je bil v preteklosti tudi šef Sove in vojaške obveščevalne službe, bo v prihodnjih mesecih vrnil vladno službeno stanovanje, so sporočili iz vlade. Na vprašanje, ali vladna stanovanja uporabljajo tudi še drugi nekdanji vladni funkcionarji ali uslužbenci, ki so danes zaposleni v strankah ali v poslanskih skupinah strank, pa iz vlade niso odgovorili zelo natančno.

"Damir Črnčec trenutno uporablja službeno stanovanje iz fonda stanovanjske komisije Vlade RS, vendar pa ga bo v prihodnjih mesecih predal strokovni službi Ministrstva za javno upravo. Formalno-pravna razmerja med strankama sta v okviru njegove najemne pogodbe ter Stanovanjskega pravilnika Vlade RS." Tako so iz vladnega urada za komuniciranje  (Ukom) odgovorili, ali nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, ki ga od padca vlade zaposluje poslanske skupina LMŠ, še uporablja službeno stanovanje vlade. 

Koliko ljudi iz kabinetov je v vladnih stanovanjih

Na vprašanje, koliko je drugih posameznikov, ki uporabljajo vladna službena stanovanja, zaposleni pa so danes v političnih strankah ali za stranke delajo v poslanskih skupinah, pa so iz vlade odgovorili brez številke ali imena. Odgovor je takšen:

"Strokovna služba Ministrstva za javno upravo izvaja stalen nadzor nad izpolnjevanjem pogojev za najem službenih stanovanj, kot so zapisani v omenjenem Stanovanjskem pravilniku. Vsi, ki le teh ne izpolnjujejo, so opozorjeni na razloge za prenehanje najemnih razmerij, pri čemer je potrebno poudariti, da imajo vse najemne pogodbe odpovedne roke skladno z veljavnimi predpisi na stanovanjskem področju. V kolikor po preteku odpovednega roka ne pride do vračila stanovanja, se prične postopek deložacije, vendar pa v praksi le -te niso ravno pogoste, saj najemniki v večini primerov spoštujejo medsebojne pogodbene dogovore med strankama."

Ne spreglejte