Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2011,
15.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

LDS Katarina Kresal dan državnosti

Sobota, 25. 6. 2011, 15.22

8 let

Člani LDS na Koroškem praznovali dan državnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekaj sto članov in simpatizerjev stranke LDS se je zbralo na tradicionalnem srečanju ob dnevu državnosti, tokrat na Šentanelu nad Prevaljami.

Predsednica LDS in ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je ocenila, da Slovenija po 20. letih "strašansko potrebuje liberalno misel". Dogajanja v vladi pa ni želela komentirati.

"Nekateri želijo zožiti naš prostor svobode"

"Mislim, da brez LDS ne bi smelo nič funkcionirati v tej državi," je ocenila predsednica vladne stranke in dodala, da namreč vsak dan znova vidimo poskuse, kako nekateri "želijo zožiti naš prostor svobode, kako nam želijo usmeriti razmišljanje".

"Ne bežimo pred problemi" V nagovoru zbranim je priznala, da v teh časih ni lahko. "In še posebej ni lahko biti v vladi, ki, kot sami vidite, ni najbolj priljubljena," je dejala Kresalova, ki je med lastnostmi liberalcev izpostavila to, da ne bežijo pred problemi, ampak jih poskušajo reševati.

Nismo tisti, ki skočijo z ladje, ko kaže, da se bo zabila v ledeno goro, ampak smo tisti, ki želimo obrniti krmilo, da bo šla mimo ledene gore, da bo šla v tople vode. In to je to, kar liberalci danes delamo. Ne skačemo brezglavo, ne iščemo dnevnih rešitev, ne licitiramo, kaj naj bi se zgodilo, ampak v miru, premišljeno dajemo predloge in poskušamo speljati to našo barko v varne vode," je dejala Kresalova.

"Borili se bomo še naprej" Če se nihče ne bo boril, bo po njenih besedah prišla neka druga politika, bolj zaprta, bolj konzervativna, manj svobodna in bolj avtoritarna. "In mi si tega nikoli nismo želeli. In jaz si tega ne želim, zato se bomo borili še naprej," je dejala. Pričakovanj pred srečanjem, ki je za ponedeljek napovedano s predsednikom vlade Borutom Pahorjem glede nadaljnjega dela v vladi, ni želela komentirati.

Tasič: Želimo si nazaj PU Slovenj Gradec Zbrane je med drugim pozdravil tudi župan Občine Prevalje Matic Tasič, ki je izkoristil navzočnost ministrice in izpostavil, da je ena bolečih točk Koroške ukinitev Policijske uprave Slovenj Gradec. In sicer zato, ker je to institucija, ki je za Korošce pomembna, je dejal in ministrico pozval k ponovnemu razmisleku o ponovni vzpostavitvi Policijske uprave Slovenj Gradec, ki je bila skupaj še z dvema v Sloveniji ukinjena s 1. junijem.

Člani LDS so se na tradicionalnem srečanju tokrat prvič zbrali na Koroškem, druženja pa je minilo v sproščenem in s glasbo obarvanem vzdušju.

Ne spreglejte