Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 5. 2011,
15.16

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zvonko Černač referendum vlada

Petek, 20. 5. 2011, 15.16

3 leta, 7 mesecev

Černač meni, da bodo ljudje na referendumu glasovali proti, "ker jim je dovolj te vlade"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ljudje treh zakonov na referendumu ne bodo zavrnili, ker bi pritrjevali stališču SDS, ampak ker jim je dovolj te vlade, je prepričan poslanec SDS Zvonko Černač.

Prav tako je Černač opozoril, da SDS ne more biti kriva "za frustracije Pahorjeve stranke" ter da izgleda, da SD vladna kriza "izredno muči".

SD: Z nasprotne strani veliko demagogije, zavajanj in laži S temi besedami se je Černač odzval na ocene SD, da je pri nasprotovanju zakonu o preprečevanju dela na črno veliko demagogije, neresnic in laži. Poslanec SDS meni, da je Slovenija na točki, ko potrebuje odgovorno oblast, ki bo znala poslušati mnenje ljudi.

Černač: Vladajoča koalicija izgublja verodostojnost Glede pokojninske reforme Černač meni, da vladajoča koalicija izgublja verodostojnost, ko govori, da zmanjkuje denarja za pokojnine, hkrati pa da bi se ob potrditvi reforme pokojnine zvišale. Opozoril je, da se je Pahorjeva vlada reševanja javnih financ lotila na plečih upokojencev z najnižjimi pokojninami, medtem ko bi se to po njegovih besedah lahko storilo tudi drugače.

Jeraj: V zakonu preveč nedorečenosti Spomnil je, da ravno v državnem zboru obravnavajo predlog zakona o javnofinančni odgovornosti, s katerim naj bi omejili javno porabo in zadolževanje države, ki ga je predlagal SDS. Sprejetje tega zakona bi po njegovem mnenju bil učinkovit ukrep za stabilnost pokojninskega sistema.

Černač je prav tako prepričan, da omejevanje medsosedske pomoči ne more rešiti problema dela na črno. Njegova poslanska in strankarska kolegica Alenka Jeraj ga je dopolnila, da je v zakonu preveč nedorečenosti, zato ne bi prinesel rezultatov, kot se jih napoveduje.

"Težava ni medsosedska pomoč, temveč učinkovitost inšpekcij" Težava zanjo ni medsosedska pomoč, temveč učinkovitost inšpekcijskih služb, zato je treba najprej tam pogledati, kaj se dogaja, je predlagala. Prav tako je opozorila, da v predlogu zakona ni predvidenih kazni za neplačilo davka državi pri delu na črno, zato je menila, da bodo "milijoni tekli mimo državne blagajne".

Černač pa pričakuje, da bodo volivci zavrnili tudi tretji zakon, o katerem se bo odločalo v nedeljo, 5. junija, torej zakon o arhivih. Po njegovih besedah imamo že sedaj sodoben zakon, novela pa naj bi bila protiustavna.

Ne spreglejte