Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 10. 2014,
16.38

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

lokalne volitve Janez Janša Janez Janša Miro Cerar

Petek, 3. 10. 2014, 16.38

3 leta, 8 mesecev

Cerar bi zamenjal Jankovića, Janša pa svari pred novim Cerarjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prvak SDS Janez Janša pred lokalnimi volitvami volivce poziva, naj ne dovolijo, da se "na lokalni ravni ponovi vladni fiasko", premier Miro Cerar pa si želi zamenjave za župana Ljubljane Jankovića.

Lokalne volitve so tudi priložnost reči odločen ne politiki, ki bo v času krize še dodatno obremenila ljudi in gospodarstvo, je ob koncu volilne kampanje v sporočilu za javnost poudaril predsednik SDS Janez Janša. Pred nedeljskimi lokalnimi volitvami je pozval volivce, naj ne dovolijo, "da se na lokalni ravni ponovi vladni fiasko".

Janša: Cerar bo le nadaljeval zgrešeno politiko Bratuškove Čeprav je Slovenija preveč centralizirana država, se na mestni in občinski ravni odloča o nešteto stvareh, ki vplivajo na naše vsakdanje življenje, je opozoril Janša. Po njegovem mnenju bo politika novega premierja Mira Cerarja očitno nadaljevanje zgrešene politike vlade Alenke Bratušek: "še višji davki, novo zadolževanje v breme mladih generacij, manj delovnih mest in slabi pogoji za gospodarstvo".

"To bo prizadelo slehernega državljana in sleherno podjetje v sleherni občini," je zapisal. Po njegovih besedah imamo svojo državo zaradi zagotavljanja čim bolj enakih izhodiščnih možnosti za uspeh v življenju, enakosti pred zakonom in ustvarjanja pogojev za enakomeren razvoj vseh delov Slovenije. "Temu cilju se lahko za pomemben korak približamo na volitvah 5. oktobra 2014," je v svojem pozivu volivcem še zapisal Janša.

Cerar: Tudi v Ljubljani je potrebna sprememba Tako želene spremembe v Sloveniji, ki se nakazujejo po zmagi SMC na državnozborskih volitvah, ne bodo izvedene, če ne bo spremembe tudi v prestolnici, pa se strinjata prvak SMC in premier Miro Cerar ter strankin kandidat za župana Ljubljane Aleš Avbreht.

Cerar Ljubljančane vabi na volitve Kot je na novinarski konferenci ob koncu predvolilne kampanje poudaril Cerar, je proces, ki se je začel z zmago SMC na julijskih volitvah, zdaj "v neki nadaljnji fazi". "Samo če bomo na teh volitvah in v prihodnje v družbo vnašali vrednote, program in cilje SMC, bo to skupaj prineslo želeno spremembo," je povedal Cerar. Dodal je, da ravno nedeljske volitve vidi kot prvo večjo priložnost za nadaljnjo graditev strukture in organizacije SMC ter širitev njihovih vrednot in programske vsebine. Ljubljančane je pozval k čim večji udeležbi na volitvah, obenem pa verjame, da se bo tudi po nedelji "ta zgodba SMC intenzivno nadaljevala".

Ne spreglejte