Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 3. 2014,
21.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alenka Bratušek Pozitivna Slovenija volitve evropske volitve Evropski parlament

Ponedeljek, 3. 3. 2014, 21.11

8 let

Bratuškova prepričana, da bo PS na evropskih volitvah dosegla dober rezultat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Premierka in vodja največje vladne stranke Alenka Bratušek je prepričana, da bo stranka na prihajajočih volitvah v Evropski parlament dosegla dober rezultat.

Ob tem je v pogovoru za Studio ob 17h na Radiu Slovenija poudarila, da so te volitve nekaj drugega kot volitve v DZ. Tudi iz preteklih volitev vemo, je dejala Alenka Bratušek, da rezultati evropskih in domačih parlamentarnih volitev niso nujno povezani. Se pa strinja, da so lahko vmesni pokazatelj podpore stranki.

Bratuškova: Uvedba nepremičninskega davka je bila boljša pot kot pa krnitev pravic Ob vprašanju, da najbrž ne bi bilo nič nenavadnega, če bi jih volivci na volitvah kaznovali tudi za nepremičninski davek, pa je Bratuškova dejala, da je še vedno prepričana, da je bila uvedba tega davka boljša pot kot pa krnitev pravic. Ob tem je dodala, da je njena dolžnost in dolžnost PS, da delajo, kar je srednjeročno dobro za državo in ljudi, ter ne delajo všečnih potez, ki bi bile morda dobre za javnomnenjsko podporo, za državo in državljane pa bi bile slabe.

PS bo sicer na evropskih volitvah letos nastopila prvič. Kdo bo nosilec njihove liste, še ni jasno, prav tako še ni izključeno, da bi se povezali še s kakšno od strank, ki so prav tako kot PS priključene politični skupini evropskih liberalcev Alde, torej DL, Zares in LDS.

Tudi o stanju v gospodarstvu in bankah ... Bratuškova je sicer v pogovoru spregovorila tudi o stanju v gospodarstvu in bankah in med drugim dejala, da je glede na rezultate stresnih testov pričakovala slabe letne rezultate v dveh državnih bankah NLB in NKBM. A dodaja, da so napovedi teh dveh bank za letošnje leto boljše in da naj bi bilo poslovanje letos celo minimalno pozitivno.

Glede Banke Celje in Gorenjske banke pa je omenila, da jima je Banka Slovenije dala rok, menda "do konca junija, ko bi morali poiskati partnerja, in mislim, da se s tem intenzivno ukvarjajo".

Kaj bo z neizvršnimi direktorji slabe banke? Dotaknila se je tudi Družbe za upravljanje terjatev bank in dela neizvršnih direktorjev. Teh, razen Andreja Širclja, aktualna vlada ni zamenjala, je poudarila Bratuškova. Ob tem pa je med drugim tudi povedala, da je dobila osnutek poročila Komisije za preprečevanje korupcije, zdaj čaka tudi odgovor slabe banke, nato pa se bo "treba odločiti, ali ti še uživajo naše zaupanje".

Predsednik komisije Goran Klemenčič je namreč sredi februarja razkril, da so pristojne seznanili z vmesnim poročilom postopka, ki teče pri njih, in da je to skrb zbujajoče. Ukrepi, ki so jih obljubili ob objavi ocene korupcijskih tveganj pri uveljavljanju zakona, na podlagi katerega je nastala DUTB, se niso uveljavili, je takrat za Delo dejal Klemenčič in dodal, da so razmere spremljali naprej. "Zaradi podatkov, ki smo jih pridobili zadnje čase, smo zdaj primer DUTB iz preventivnega prekvalificirali v preiskovalnega," je povedal.

Tako so se odločili po tem, ko so pregledali vse svetovalne pogodbe, ki jih je DUTB sklenila v tem času, ves njen denarni tok od ustanovitve, postopek zaposlovanja v družbi in zapisnike vseh sej upravnega odbora, je dejal.

Ne spreglejte