SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bratuškova: Odločno bom ukrepala proti tistim, ki v politiki niso z dobrimi nameni

2

termometer

 | Foto:
Premierka Alenka Bratušek je na svojem profilu na Facebooku odgovarjala na vprašanja državljanov. Napovedala je, da bo vlada ta teden predstavila paket ukrepov za boj proti sivi ekonomiji.

Zagotovila je tudi, da nikoli niso pripravljali znižanja pokojnin, ter obljubila, da bo odločno ukrepala proti tistim, ki v politiki niso z dobrimi nameni.

"Nihče nam ne diktira, kaj moramo narediti" "Vse, kar delamo, delamo zaradi nas in naših otrok. Nihče nam ne diktira, kaj moramo narediti," je med drugim zapisala Bratuškova in pojasnila, da je veliko možnosti za dodatne prihodke v ukrepih za boj s sivo ekonomijo, ki jih bodo javnosti predstavili konec tedna.

Po njenih navedbah je pripravljen tudi zakon, s katerim vlada predlaga 70-odstotni davek na premoženje, katerega izvora ni mogoče dokazati. Vlada tudi še ni odpisala možnosti uvedbe davčnih blagajn, je dodala Bratuškova in zagotovila, da bodo o tem razmišljali, če se izkaze, da ne bo dovolj že uvedeni ukrep obveznega računalniškega programa, ki onemogoča brisanje računov.

Premierka je znova poudarila, da bo Slovenija ostala socialna in solidarna država. "To je moja zaveza in najšibkejšim ne bomo jemali," je zapisala in zagotovila, da so pokojnine nedotakljive ter da vlada nikoli ni pripravljala ukrepa znižanja pokojnin.

Strinjala se je z enim od komentatorjev: varčevanje ni izhod iz krize Med drugim se je Bratuškova tudi strinjala z enim od komentatorjev, ki je zapisal, varčevanje ni izhod iz krize. Dodala pa je, da lahko porabimo le toliko, kot ustvarimo "oziroma nekoliko več, če se lahko zadolžimo po še sprejemljivi obrestni meri".

Odgovorila je tudi na vprašanje o morebitnem ukrepu podražitve vinjet in pojasnila, da se o tem pogovarjajo zgolj zato, ker je Družba za avtoceste v RS (Dars) zelo zadolžena in je treba plačati posojila, s katerimi so bile zgrajene vse avtoceste. "Dars nima drugega vira financiranja in v kolikor ne bo finančno vzdržen, bodo vse obveznosti padle na proračun," je dodala.

Prav tako se Bratuškova ni mogla izogniti vprašanjem o imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Luke Koper. Kot je pojasnila, je Gašpar Mišič v njenem kabinetu pustil veliko neopravljenega dela, zaposlila ga je kot državnega sekretarja za koordinacijo reševanja podjetij v težavah, Gašpar Mišič pa je nedavno s tega položaja odstopil. Ponovila je, da nikakor ne more podpreti neposrednega prehajanja političnih funkcionarjev v državna podjetja, saj je to po njenem mnenju nedopustno.

Komentator pozval, naj "udari po mizi in nesposobnim politikom pokaže, kje jim je mesto" Eden od sodelujočih je premierko pozval, naj "udari po mizi in nesposobnim politikom pokaže, kje jim je mesto", na kar je Bratuškova odgovorila, da je ljudem v politiki očitno preveč zaupala. "Trajalo je nekaj mesecev, da sem to spoznala. Ko spoznaš, da niso vsi v politiki z dobrimi nameni, veš, da moraš odločno ukrepati. In bom," je zagotovila.

Bratuškovi sicer ni uspelo odgovoriti na vsa vprašanja, je pa odgovorila tudi na kakšno hudomušno. Nekoga je namreč zanimalo, ali ima na oblačilih raje zebrasti ali tigrasti vzorec, premierka pa je navedla, da ima najraje leopardjega in k odgovoru dodala smeška.

Predsednica vlade se je za enourno odgovarjanje na vprašanja na Facebooku odločila, ker prejema veliko pobud in vprašanj, na katera zaradi zasedenosti nima časa odgovoriti, je zapisala. Prijateljem na Facebooku bo znova odgovarjala v začetku prihodnjega meseca, je še napovedala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin