Borut Pahor postavil Marto Kos Marko za veleposlanico v Švici

V uradnem listu je bil danes objavljen ukaz predsednika republike Boruta Pahorja o postavitvi Marte Kos Marko za veleposlanico v Švici. Nekarierna diplomatka je bila pred tem veleposlanica v Nemčiji.

Marta Kos Marko je nekdanja dolgoletna novinarka in dopisnica nacionalne televizije iz Nemčije, nekdanja podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije in komunikacijska svetovalka.

Marta Kos Marko je nekdanja dolgoletna novinarka in dopisnica nacionalne televizije iz Nemčije, nekdanja podpredsednica Gospodarske zbornice Slovenije in komunikacijska svetovalka. Foto: STA

Marta Kos Marko je bila slovenska veleposlanica v Berlinu od 24. julija 2013, mandat pa ji je potekel 5. septembra. Na položaju jo bo zamenjal nekdanji veleposlanik v Pragi in Beogradu Franc But.

Kos-Markova bo v Bernu nasledila Franca Mikšo.

Sorodne vsebine

Komentarji

3
  • Slavko / 12.09.2017. ob 09:32

    Glede na navedbe anonimnega "Maja" servisnih uslug diplomatskega predstavništva pa bi lahko dodali,da so vsi zaposleni dolžni zaščititi državljane RS,če se najdejo v težavah.Drugo je uradna namestitev,ki naj bi se v tem primeru odvila po nepotističnem principu sorodstvenih ali prijateljskih povezav,kar izvira še iz socializma po liniji starih praks !?

  • Maj / 11.09.2017. ob 22:41

    Jaz ji pa iz vsega srca čestitam. Par let nazaj sem rabil njeno pomoč in se je neverjetno zavzela zame in v dobrem dnevu v mojo korist rešila vse ;) Take diplomate, ki se tako zelo zavzamejo za navadne ljudi pa res rabimo. Vsi državni uradniki bi morali biti taki!

  • JackHerer / 11.09.2017. ob 20:27

    Bolano

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano