Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 3. 2014,
18.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor drsanje dražba

Sobota, 29. 3. 2014, 18.00

8 let

Borut Pahor drži obljubo in že drsa, dražba navrgla 16.000 evrov (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Urad predsednika republike Slovenije je sporočil, da je Borut Pahor izpolnil obljubo, ki jo je dal, ko je v Sočiju želel spodbuditi čim več golov slovenskih hokejistov.

Borut Pahor že drsa v dvorani Podmežakla, pred tem pa je skupaj s predstavniki Hokejske zveze Slovenije (HZS) pozdravil dobrodelno dražbo, ki bo mladim hokejistom omogočila trening v Kanadi.

Predsednik republike Pahor je generalnemu sekretarju HZS Dejanu Kontrecu slavnostno predal dres slovenske hokejske reprezentance s podpisi slovenskih reprezentantov ter hokejsko palico najboljšega slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja. Oba predmeta je namreč HZS ponudila na dražbi, izkupiček pa bo namenjen usposabljanju mladih hokejistov do 18 let, ki bodo letos novembra odšli po hokejsko znanje v Kanado.

"Zbrana sredstva so presegla moja pričakovanja" "Zbrali smo več kot 16.000 evrov in tako mladim hokejistom približali uresničitev sanj o profesionalni športni karieri," je dejal Kontrec ob predaji obeh predmetov in se zahvalil vsem, ki so v dražbi sodelovali. Predsednik republike pa se je Hokejski zvezi Slovenije zahvalil za sodelovanje, saj je iz dane obljube nastala pozitivna akcija, ki bo mladim hokejistom omogočila, da sami doživijo hokejske sanje. "Zbrana sredstva so presegla moja pričakovanja. Iskreno se želim zahvaliti vsem donatorjem, ki so pomagali, da bomo v Sloveniji tudi v prihodnje doživljali hokejsko pravljico," je dejal predsednik Pahor.

Ob tej priložnosti je predsednik Pahor tudi izpolnil obljubo, ki jo je dal na OI V Sočiju. Pojasnil je, da si borbeni nastop hokejistov na igrah zasluži vse spoštovanje in v dvorani Podmežakla na Jesenicah drsa že več kot dve uri.

Ne spreglejte