SiolNET. Novice Slovenija
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Boris Popovič vložil pritožbo na upravno sodišče

1,14

termometer

Boris Popovič | Popovič je v drugem krogu županskih volitev tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila njegov ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan. Popovič se je nato pritožil še na koprski občinski svet, ki pa je njegovo pritožbo zavrnil in za župana potrdil Aleša Bržana. | Foto: STA
Popovič je v drugem krogu županskih volitev tesno izgubil proti Bržanu. Zaradi razlike vsega nekaj glasov in domnevnih nepravilnosti je podal ugovor na občinsko volilno komisijo, ki pa je zavrnila njegov ugovor, tako da je tudi po uradnih izidih volitev župan ostal Bržan. Popovič se je nato pritožil še na koprski občinski svet, ki pa je njegovo pritožbo zavrnil in za župana potrdil Aleša Bržana. Foto: STA

Pri novogoriškem zunanjem oddelku upravnega sodišča je pooblaščenec Borisa Popoviča danes neposredno vložil pritožbo zoper sklep koprskega občinskega sveta, so sporočili s sodišča. To bo pritožbo posredovalo občinskemu svetu in ga pozvalo k dostavi spisov, po preteku roka za odgovor na pritožbo in dostavo spisov pa bo sodišče odločalo o zadevi.

Pritožba je vložena zoper sklep koprskega občinskega sveta z 21. decembra, s katerim je bilo najprej ugotovljeno, da lahko Aleš Bržan začne opravljati funkcijo župana Mestne občine Koper, pritožba kandidata za župana Borisa Popoviča zoper odločbo občinske volilne komisije in poročilo o izidu drugega kroga volitev za župana Mestne občine Koper pa je bila zavrnjena, so navedli na upravnem sodišču.

Boris Popovič Novice Popovič zahteva ponovno štetje glasov. Njegovi podporniki želijo "vplivati na odločitev". #video

Upravno sodišče o pritožbi odloči v 30 dneh

Zunanji oddelek sodišča v Novi Gorici bo pritožbo posredoval v odgovor toženi stranki, torej občinskemu svetu, in jo pozval, da sodišču dostavi vse spise zadeve. Po preteku roka za odgovor na pritožbo in dostavo spisov pa bo sodišče o zadevi odločalo.

Skladno z določbo zakona o lokalnih volitvah upravno sodišče o pritožbi odloči v 30 dneh od vložitve pritožbe. Zoper odločitev upravnega sodišča ob smiselni uporabi določb zakona o upravnem sporu pritožba ni dovoljena, bo pa pritožnik imel po izčrpanju vseh pravnih sredstev še možnost vložiti ustavno pritožbo, so še navedli.

Boris Popovič. Aleš Bržan. Novice Pritožba Popoviča zavrnjena, Bržanu podelili županski mandat

Pred tem so na sodišču pojasnili, da je rešitev spora nemogoče napovedovati, so pa načeloma mogoče različne rešitve, torej da sodišče pritožbo zavrne, ji ugodi delno ali pa ji ugodi v celoti.

Boris Popovič Novice Popovič prejel sklep o zavrnitvi pritožbe, Matoz napovedal novo pritožbo

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin