Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 5. 2023,
6.38

Osveženo pred

11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Natisni članek

vlagatelj Moda Mi&Lan Joc Pečečnik

Petek, 19. 5. 2023, 6.38

11 mesecev

Boljši časi za podjetje Moda Mi & Lan? V zgodbo se je vmešal Joc Pečečnik.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,29

1

Joc Pečečnik | Pečečnik s svojim vložkom namerava izboljšati tehnologijo podjetja Moda Mi & Lan.  | Foto STA

Pečečnik s svojim vložkom namerava izboljšati tehnologijo podjetja Moda Mi & Lan.

Foto: STA

Znani slovenski podjetnik Joc Pečečnik je v pomursko podjetje Moda Mi & Lan, v katerem zaposlenim, kot smo poročali pred kratkim, niso izplačevali plač in regresa, vložil 600 tisoč evrov, poroča 24ur.com. Po njegovem mnenju v podjetju v obveznosti niso zapadli po lastni krivdi, je povedal in dodal, da bi morala še pred njim posredovati država.

Konec marca je inšpektorat za delo v podjetju Moda Mi & Lan ugotovil več ponavljajočih se kršitev in tudi kaznivo dejanje kršitve temeljnih delavskih pravic. Podjetje namreč zaposlenim ni izplačevalo dodatka za prehrano, prav tako do takrat še ni v celoti izplačalo regresa za leto 2022, niti nakazalo marčevskih plač. Neizplačilo prispevkov v zvezi z odrejanjem nadur, neizplačilo nadurnega dela in onemogočanje odhoda na letni dopust so kršitve, ki jih je konec marca našteval vodja inšpektorata za delo v Murski Soboti Matej Štivan, za te pa po besedah Pečečnika podjetje ni krivo samo. 

"Naj navedem, da je podjetje v zadnjih desetih letih v naš državni proračun z vsemi prispevki in davki plačalo deset milijonov evrov in da trenutno zaposluje 109 ljudi," je uvodoma v oddaji 24ur svojo odločitev pojasnil Joc Pečečnik

S svojim vložkom namerava izboljšati tehnologijo podjetja 

S tem, da tekstilna industrija na evropskih tleh nima obetavne prihodnosti, se Pečečnik ne strinja. Prepričan je, saj da ima Mi & Lan veliko naročil, prav tako s svojim vložkom namerava izboljšati tehnologijo podjetja.

Poudaril je, da se je podjetje pred kratkim spoprijemalo z dvema težavama, in sicer najprej s koronavirusom, ki je podjetje močno izčrpal, saj je ostalo brez naročil, nato pa so poslovanje otežile še zdravstvene težave direktorja, ki naj bi bil zadnjih nekaj mesecev v bolniški oskrbi, je povedal Pečečnik. 

Za konec je poudaril, da bi v takem primeru morala posredovati država. Meni, da bi bilo v državi pomembno vzpostaviti postopke, ki bi v takih primerih pomagala domačim podjetnikom.

šivanje
Novice Inšpektorat za delo kazensko ovadil podjetje Mi&Lan #video
Ne spreglejte