Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
8. 10. 2015,
14.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bojan Požar Joc Pečečnik

Četrtek, 8. 10. 2015, 14.47

6 let, 7 mesecev

Bojan Požar vrača udarec Jocu Pečečniku in sporoča: Medijski projekt je ustavljen

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Žal je medijski projekt, kar zadeva moje delo in delo mojih sodelavcev, od danes v fazi mirovanja, ker se Pečečnik očitno še ni odločil, ali bo projekt sploh sofinanciral ali ne, pravi Bojan Požar.

Lastnik Interblocka Joc Pečečnik se je odločil, da bo Požarju vseeno omogočil medijski projekt, v katerega sta vstopila skupaj, vendar pri njem ne bo sodeloval. Požar bo imel 12 mesecev časa, da povrne Pečečnikov vložek, v nasprotnem primeru bo slovenski podjetnik postal 100-odstotni lastnik Princip Medie.

Požar je od NKBM kupil 44 blagovnih znamk propadle družbe Delo revije, med katerimi so tudi Stop, Kih, Anja, Jana, Lady in Naša žena. Začetek izhajanja omenjenih revij je še pred sporom s Pečečnikom napovedal za 20. oktober.

Ko bo Joc Pečečnik izpolnil pogoje, se bo projekt Delo Revije nadaljeval Požar se je danes odzval na včerajšnje Pečečnikove navedbe v medijih. Požarjevo pismo v nadaljevanju objavljamo v celoti:

Pisma, ki ga je Joc Pečečnik včeraj poslal medijem, ne želim komentirati. Lahko pa povem, da je cela vrsta njegovih navedb popolnoma izmišljenih ter neresničnih. Projekt edicij Dela Revij sem kadrovsko, tehnično in organizacijsko pripravil do zadnje faze, vključno s tiskarno in distribucijo, revije so, po včerajšnjem podpisu pogodbe z NKBM, praktično tik pred izidom.

Žal pa je projekt od danes naprej, kar zadeva moje delo in delo mojih sodelavcev, v fazi mirovanja, ker se Pečečnik, kot polovični partner v družbi Princip Media d.o.o., očitno še ni odločil, ali bo projekt sploh sofinanciral ali ne. In to na način, kot je bilo dogovorjeno že pred meseci. Sicer si ne znam razložiti, zakaj za svoje sofinanciranje postavlja vedno nove pogoje. Včeraj, denimo, mi je sporočil povsem nov predlog, to je, da on postane 80-odstotni lastnik družbe.

Ko bo Joc Pečečnik izpolnil dogovorjene in celo podpisane pogoje, se bo projekt Delo Revije nadaljeval. Sicer pa v medijski polemiki, ki jo je iz Las Vegasa začel moj poslovni partner, ne mislim sodelovati.

Ne spreglejte