Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2015,
16.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bojan Dobovšek SMC

Sreda, 1. 7. 2015, 16.21

8 let

Bojan Dobovšek izstopil iz poslanske skupine SMC

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bojan Dobovšek, eden od najvidnejših članov ob ustanavljanju SMC, je, potem ko je lani septembra izstopil iz stranke SMC, danes zapustil še poslansko skupino največje vladne stranke v državnem zboru.

Pri izstopu iz poslanske skupine SMC je šlo za proces in ne za nek enkraten dogodek, ki bi sprožil to odločitev. "Ocenil sem, da je počasi dovolj," je za Planet Siol.net dejal Dobovšek. Po njegovem mnenju je bilo eno leto dovolj časa, da bi se lahko izkazalo, ali so mogoče kakšne spremembe na področju kadrovanja, boja proti korupciji in vpliva neformalnih mrež, zaradi česar je izstopil iz SMC. Ker je ostal član poslanske skupine SMC, je bil vezan na koalicijsko pogodbo in dogovore v poslanski skupini, kot samostojni poslanec pa se bo lahko opredeljeval do posameznih vprašanj, pravi Dobovšek. Nima informacij, da bi še kdo od poslancev razmišljal o izstopu iz poslanske skupine SMC, sam pa tudi ne razmišlja o oblikovanju samostojne poslanske skupine. Za to so sicer potrebni najmanj trije poslanci.

Po novem bo lahko v odborih DZ skladno s pravilnikom sodeloval kot zainteresiran poslanec, ne sme pa glasovati. To pravico ima na sejah DZ.

V SMC še upajo na sodelovanje Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer priznava, da odhoda Dobovška iz poslanske skupine niso pričakovali. Njegovo odločitev obžalujejo, vendar spoštujejo in sprejemajo ter pričakujejo še nadaljnje dobro sodelovanje z njim. Kustec Lipicerjeva ob tem zagotavlja, da podobnih namer po odhodu ni izrazil noben drug poslanec SMC.

Kot je v izjavi novinarjem v DZ dejala Kustec Lipicerjeva, je Dobovšek zatrdil, da bo podprl ključne odločitve koalicije, ki so v zakonodajnem postopku. Zato v SMC ne pričakujejo kakršnega koli odmika od glasovanja. S tem je vodja poslanske skupine odgovorila na vprašanje, ali je Dobovškov odhod pomemben za koalicijo.

Ne spreglejte