SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bo Lovše tudi ob svojo ameriško vilo?

4

termometer

Nekdanji lastnik Diners Cluba SLO Tomaž F. Lovše se na sodišču na Floridi bojuje proti zasegu svoje tamkajšnje vile.

Očitno ima Lovše vse več težav z upniki, kje bo našel denar za poplačilo vseh obveznosti, pa ni znano, v današnjem Dnevniku pišeta Primož Cirman in Tomaž Modic.

Konec leta je Lovšetu zapadlo 1,34-milijonsko posojilo, ki ga je najel pri Factor banki, ameriški družbi Discovery Financial Services, lastnici franšize Diners, pa še vedno dolguje šest milijonov evrov.

Banka začela postopek zasega Lovše pa bi lahko v kratkem ostal tudi brez svoje vile na Floridi, v kateri je med drugim šest kopalnic in soba za fitnes. Ameriška banka First National Bank of the Gulf Coast je namreč začela postopek zasega večnadstropne nepremičnine v mestu Naples ob zahodni obali Floride. Za vilo je Lovše leta 2009 odštel štirinajst milijonov dolarjev in z njo zavaroval posojilo za 8,4 milijona dolarjev pri omenjeni banki.

Banka bo Lovšetovo vilo po ameriški zakonodaji kupila po ceni, ki ne bo višja od višine hipotek, s tem pa bi Lovšetu lahko padel v vodo morebitni načrtovani izkupiček od njene prodaje, še piše Dnevnik in pri tem navaja, da ni mogoče ugotoviti, kakšen je dejanski Lovšetov dolg ameriški banki.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin