SiolNET. Novice Slovenija
0,28

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Bi lahko podjetje za prevoz pacientov ostalo brez koncesije? #video

0,28

termometer

Pri nas lahko, kot kaže, bolne ljudi na zdravljenje prevaža kdorkoli. Lahko ste avtomehanik ali gozdar. Skrb vzbujajoče stanje na področju sanitetnih prevozov je razkril nedavni primer, ko je bolnika prevažal pijan voznik reševalnega vozila. 

Že več dni poskušajo na Planetu od odgovornih dobiti pojasnila, kako je mogoče, da za volanom reševalnega vozila sedi za to neusposobljena oseba. Do zdaj so prejeli zgolj izgovore, tudi iz naše največje bolnišnice. Sanitetne prevoze za UKC Ljubljana kot edini njegov koncesionar opravlja podjetje Pacient, ki pa merilom o varnem in strokovnem prevozu ne ustreza. Gre za igranje z življenji bolnikov, so poročali v oddaji Danes na Planetu.

pacient Novice Hude obtožbe na račun podjetja in zaposlenih, ki prevažajo bolnike #video

"Ko si enkrat tako utrujen, ko ne moreš več, potem se samo smeješ, delaš norca, da bo šlo vse nekam, in samo greš, kamor te pošljejo."

"Potem se je zgodilo, da si moral sam peljati pacienta, ki je ležal. Pa bil po možnosti še na kisiku. Je bil tudi kakšen primer, ko je oseba vmes med takim prevozom umrla v avtu."

Na takšne in drugačne skrb vzbujajoče primere, ki se dogajajo v podjetju Pacient, so nas danes še v pisni obliki opozorili nekdanji zaposleni, ki jih je strah iti pred kamero, opozarjajo pa tudi na dvojno plačilno listo.

Rešilec. Ambulanta. Novice Pijani reševalec na dolenjski avtocesti prevažal pacienta #video

Kako je ob vrsti nepravilnosti, na katere opozarjajo delavci, mogoče, da podjetje Pacient ostaja edini ljubljanski koncesionar, ki ima sklenjeno pogodbo z UKC Ljubljana? Njihov odgovor pravi, da sodelujejo z vsemi koncesionarji, ki imajo koncesijo za izvajanje nenujnih reševalnih prevozov s spremljevalcem in sanitetnih prevozov. Pomembno je poudariti, da ima eden od treh ponudnikov v Ljubljani koncesijo samo za zagotavljanje sanitetnih prevozov. Koncesijo podjetju Pacient sicer podeljuje Mestna občina Ljubljana.

123123

Pa Mestna občina Ljubljana razmišlja o tem, da bi prekinili koncesijo, ki jo izdajajo podjetju Pacient? Kot je povedal ljubljanski župan Zoran Janković, "mora tisti, ki naredi neki tak prekršek, odgovarjati za svoje delo in to je stvar policije in pravosodnih organov". "K sreči se komu ni kaj zgodilo. Je pa dejstvo, da če se ugotovijo nepravilnosti, obstaja pogodba, ki predpisuje tudi ukrepe za to. Počakali bomo, da vidimo, kaj se bo zgodilo, potem pa bomo nadaljevali," je dodal.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • taubi / 16.05.2019. ob 07:39 +3 0

  -"mora tisti, ki naredi neki tak prekršek, odgovarjati za svoje delo"- In Jankovićev klan je znan po tem , da odgovarja za svoja dejanja!!!!

  +3 0
 • HLKP1948 / 15.05.2019. ob 20:30 +2 0

  Ali tudi policija kaj prispeva za obnovo Gradu de lohka ordinira po pašaluku Ljubljana?

  +2 0
 • uporabnik51 / 14.05.2019. ob 20:46 +1 0

  Če so zanič, naj zginejo. Mojo mamo z zlomljenim kolkom so zasebniki prevažali kot vrečo krompirja in ko so jo končno pripeljali, je doživela možgansko kap. Pred vrati ordinacije mi je obstala v rokah, nisem znal pomagati, prevoznika še manj, ostala je nepokretna in taka tudi umrla. In komu sem se lahko pritožil? Sebi, da sem nemočno skušal pomagati.

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin