SiolNET. Novice Slovenija
0,35

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bela krajina vabi z doživetji #video

0,35

termometer

Belokranjci letos vabijo z doživetji. Ne le kolesarjenje, kopanje in raftanje, vse bolj sta priljubljena tudi vinogradništvo in turizem v zidanicah. Ekipa oddaje Danes na Planetu je okušala belokranjske čare in ugotavljala, kaj je tisto, zaradi česa se turisti radi vračajo. 

Ljubljansko barje Novice Za kmete jim ni mar, pomembno je, da cveti turizem #video

Vse do nedelje bo vsa Bela krajina prepletena s plesom, pesmimi in igro. Jurjevanje ni le prireditev, ampak druženje.

Ples in dobra hrana

Mojca Mravinec iz Kulturno-umetniškega društva Oton Župančič Vinica je povedala, da bo glavni program v petek, soboto in nedeljo v jurjevanjski Dragi, kjer se bodo predstavile tako domače kot tuje folklorne skupine. 

Ne le s festivali, Belokranjci v deželo pisanic, breze, lanenega platna in pogače vabijo tudi z doživetji. "Če se nekje dobro počutimo, se bomo radi vračali," je prepričan Gregor Simonič, mladi vinar, ki ob izviru Krupe toči peneča vina.

Belokranjci vabijo turiste

Ekološki kmet Ciril Totter  iz Gribelj je za ljudi, naveličane mestnega betona in asfalta, sredi pašnika postavil degustacijski skedenj. Kot je pojasnil, bodo v njem čez zimo bivale živali, poleti pa ga bodo ponudili v sklopu turistične ponudbe. "Imeli ga bomo za degustacijo sirov, mesnih izdelkov," je povedal. 

Panelna ograja pa za turizem ni nobena ovira. Kot je dejal Peter Črnič, direktor RIC Bela Kranja, ni nobenih težav, kar zadeva prehode migrantov. "Bela krajina je popolnoma varna, tako da vabimo vse turiste, da pridejo na Kolpo, ki je že topla." Ta ima kljub deževnemu vremenu skoraj 20 stopinj.

k Novice Na Hrvaškem invazija komarjev, poglejte, koliko jih je #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin