SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

AVK po skoraj 20 letih ustavila postopek proti Telekomu Slovenije

0,12

termometer

Telekom Slovenije | Telekom Slovenije je zdaj sporočil, da je danes od varuha konkurence prejel sklep, s katerim je ta postopek ustavil. | Foto: STA
Telekom Slovenije je zdaj sporočil, da je danes od varuha konkurence prejel sklep, s katerim je ta postopek ustavil. Foto: STA

Agencija za varstvo konkurence (AVK) je skoraj 20 let po uvedbi ustavila postopek proti Telekomu Slovenije zaradi očitkov zlorabe prevladujočega položaja z vsiljevanjem ISDN-priključkov, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz družbe. Do ustavitve prihaja devet let in pol po izdani odločbi, ki jo je sodišče pozneje odpravilo.

AVK je postopek uvedla 4. oktobra 2004 po uradni dolžnosti, in sicer na podlagi prijave potrošnika zaradi očitka zlorabe prevladujočega položaja na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja, ker da je operaterjem oz. internetnim ponudnikom pogojeval priključitev ADSL s predhodnim zakupom ISDN-priključka končnih uporabnikov.

Konec oktobra 2013 je AVK z odločbo ugotovila, da je Telekom od 1. decembra 2002 do 5. septembra 2005 prevladujoči položaj res zlorabljal, kar je po Telekomovi sprožitvi upravnega spora sprva potrdilo tudi upravno sodišče.

Telekom je od varuha konkurence prejel sklep, s katerim je postopek ustavil

A največji slovenski telekomunikacijski operater je na vrhovno sodišče vložil zahtevek za revizijo postopka in vrhovni sodniki so mu 9. decembra 2014 ugodili ter zaradi zmotne uporabe materialnega prava odločbo razveljavili, zadevo pa vrnili upravnemu sodišču v novo sojenje.

To je v drugo Telekomu Slovenije ugodilo in odpravilo odločbo AVK ter zadevo vrnilo v ponovno odločanje na agencijo.

Telekom Slovenije je zdaj sporočil, da je danes od varuha konkurence prejel sklep, s katerim je ta postopek ustavil. Obrazložitev AVK je, da jim v ponovljenem postopku, skladno z navodili sodišča, ni uspelo pridobiti dokazov o obstoju ustrezne tehnične rešitve pred 3. marcem 2005 in posledično izračunov ekonomskega učinka, so pojasnili v operaterju.

dom hiša Digisvet Kako lahko pametni senzorji povečajo udobje vašega življenja? operativni center kibernetske varnosti (OCKV) Digisvet Naše digitalne sledi so magnet za kibernetske nepridiprave #video Telekom Slovenije Digisvet Telekom Slovenije prenovil pakete, zdaj ponuja še hitrejši internet Telekom v Planici Digisvet Pod Poncami junaki niso samo naši skakalci
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin