Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 7. 2017,
7.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

toča neurje vreme

Ponedeljek, 24. 7. 2017, 7.20

6 let, 6 mesecev

Do jutra bo dež v večjem delu Slovenije ponehal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

vreme, neurje, ptuj, drevesa | Foto Alen Iljevec

Foto: Alen Iljevec

Na območju zahodne in severne Slovenije so se popoldne pojavljale močnejše nevihte, ki jih je spremljal močan veter in nalivi. Od zahoda je Slovenijo dosegla hladna fronta.

Ključni poudarki: 

- sunki vetra so dopoldne ponekod na severnem Primorskem presegli hitrost 70 kilometrov na uro;
- Obalo je močan veter zajel pozno popoldan;
- položaj se bo ponoči umiril, jutri zjutraj prihaja zatišje, napovedujejo meteorologi;
- v torek in sredo bo hladneje in sončno, v sredo lahko pričakujemo kratkotrajne plohe ali nevihte;
- v drugi polovici tedna bo topleje, konec tedna lahko pričakujemo nov vročinski val;

Po napovedih Agencije za okolje (Arso) bo fronta zajela vso Slovenijo, dež pa bo v večjem delu države ponehal do torka zjutraj.

Nekatere nevihte bodo spremljala krajevna neurja z nalivi in močnejšimi sunki vetra. Ni izključen niti pojav toče. Na Obali bo zvečer ob prehodu hladne fronte zapihal okrepljen severozahodnik, opozarja Arso, ki je zaradi napovedanega vremena za danes za celotno državo razglasila drugi najvišji, oranžni alarm.

Brane Gregorčič o tem, kje po državi meteorologi pričakujejo močan neurje: 

Video: Planet TV


Močan veter je dopoldne v Seničici pri Medvodah odkril streho, v Hruševem pa je strela povzročila požar na objektu. V Kranju morajo črpati vodo na avtobusni postaji, v Škofji Loki in Žejah pri Komendi in Ajdovščini pa je meteorna voda zalila kletne prostore. Vodo so črpali tudi iz kleti stanovanjske hiše v Gozd Martuljku in iz prostorov cestninske postaje Hrušica. V Radljah ob Dravi je zaradi zamašenih odvodnih kanalov voda zalila hišo.

V popoldanskem močnejšem deževju je v Zagorju ob Savi meteorna voda poplavila dom starejših občanov. 

Mercator bo zvečer in ponoči v času nevarnosti neviht in neurij omogočil brezplačno parkiranje na pokritih parkiriščih in v garažnih hišah v Mercator centru Šiška in Mercator centru Šmartinska v Ljubljani, Mercator hipermarketu Domžale, Mercator centru Kranj Primskovo, Mercator centru Maribor Tabor 2 in Mercator centru Maribor Pobrežje, Mercator centru Bršljin Novo mesto, Mercator centru Celje in Mercator centru Velenje, SM Grosuplje, HM Postojna, HM Koper, HM Nova Gorica in SM Ivančna Gorica.

Vse, ki bodo to možnost izkoristili, prosijo da so strpni in solidarni. Svoja vozila naj umaknejo najkasneje do jutri zjutraj pred odprtjem trgovin, saj so čez dan parkirišča prvenstveno namenjena vsem, ki pridejo v Mercatorjeve centre po nakupih.

Močno deževje v Ljubljani:

 

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh:

Video: Planet TV

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

Jutri bo dopoldne po večini sončno, popoldne pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in posameznimi nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju 18, najvišje dnevne od 20 do 24, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami. V četrtek bo po večini sončno, več oblačnosti bo v vzhodnih krajih.

V občini Črna na Koroškem se je zaradi neurja z vetrom na cesto v Bistri včeraj sprožil zemeljski plaz dolžine 150 metrov, v katerem je okoli 60 kubičnih metrov zemlje. Plaz je zaprl lokalno cesto Bistra–Najevska lipa proti Smrekovcu. Cesto bodo sanirali v ponedeljek. Voda pa je zalila tudi nekaj kleti na tem območju, so sporočili s centra za obveščanje.

Posledice vetroloma, ki je spremljal neurje, danes pregledujejo predstavniki Zavoda za gozdove Slovenije (ZGS). Podrtih je nekaj dreves v državnem in v zasebnem gozdu, je povedal Hinko Andrejc iz slovenjgraške enote ZGS. Cesta Bistra-Najevska lipa je za zdaj še neprevozna, obvoz je po drugih cestah. STA

Včerajšnja toča v Sveti Ani pri Lenartu:

 
Video: YouTube

Ne spreglejte