Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 1. 2024,
8.59

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

župan Saša Arsenovič Maribor Gregor Reichenberg

Torek, 9. 1. 2024, 8.59

3 mesece, 2 tedna

Arsenovič ni sprejel odstopa svojega podžupana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Gregor Reichenberg (levo) in Saša Arsenovič | Foto STA

Foto: STA

Mariborski župan Saša Arsenovič ni sprejel ponujenega odstopa podžupana Gregorja Reichenberga, ki je 31. decembra vozil avtomobil v opitem stanju, poroča Večer. Kot je pojasnil, ne želi zmanjševati resnosti in teže podžupanovega prekrška, a se je po tehtnem premisleku odločil, da se zaradi ene napake ne bo odpovedal izjemnemu podžupanu.

"Zaradi ene napake se nisem pripravljen odpovedati izjemnemu podžupanu in odličnemu sodelavcu, ki je s svojim doprinosom v številnih projektih pomembno vplival na razvoj mesta," je po poročanju Večera pojasnil mariborski župan Saša Arsenovič. Kot je dodal, je na njegovo odločitev vplivalo tudi dejstvo, da je podžupan vse doslej veljal za odgovornega voznika brez kakršnekoli kazenske točke, da v omenjenem primeru ni bila povzročena nikakršna telesna ali materialna škoda ter da je sam tudi ponudil opravljanje družbeno odgovornega dela.

Arsenovič je ob tem izrazil prepričanje, da njegov sodelavec napake ne bo ponovil, obenem pa pričakuje, da bo tudi v prihodnje s svojim delom sodeloval pri nadaljnjem razvoju Mestne občine Maribor.

Gregor Reichenberg (levo) in Saša Arsenovič
Novice Mariborski podžupan zaradi vožnje pod vplivom alkohola ponudil odstop

Podžupana Gregorja Reichenberga so zadnji dan lanskega leta okoli 2. ure na Meljski cesti ustavili policisti in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Alkotest je po poročanju Večera pokazal 0,33 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, kar je nad zakonsko dovoljeno mejo 0,24 miligrama. Eden najtesnejših sodelavcev Arsenoviča, sicer arhitekt, je napako obžaloval in županu ponudil odstop, ki pa ga župan torej ni sprejel.

Reichenberg, ki funkcijo podžupana opravlja nepoklicno, se je tudi javno opravičil. "Rad bi se opravičil vsem, ki jih je moje dejanje prizadelo. Odločil sem se, da opravim osem ur družbenokoristnega dela v dnevnem centru Pika," je sporočil po pisanju Večera. Policisti so mu sicer za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog za 600 evrov in izrekli osem kazenskih točk.

Ne spreglejte