SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Arbitražno sodišče opozorilo Karla Erjavca zaradi neprimernih izjav

3

termometer

Haaško arbitražno sodišče, ki rešuje spor o meji med Hrvaško in Slovenijo, je opozorilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca, naj se vzdrži komentarjev glede delovanja in odločitve sodišča.

Pisno opozorilo naj bi po poročanju hrvaškega Večernjega lista iz Haaga prišlo zaradi izjave, ki jo je Erjavec konec marca dal v intervjuju za velenjsko regionalno televizijo VTV. "Po informacijah, ki jih imam jaz, ki so sicer zelo neformalne, tudi na podlagi nekih občutkov, ki jih ima naša odvetniška skupina, ki je sestavljena iz najbolj uglednih svetovnih pravnikov za pomorsko pravo, nekako imamo nek optimizem, da bo arbitražno sodišče določilo ta stik z odprtim morjem," je dejal Erjavec.

Zahtevajo zadržanost Na Erjavčevo izjavo se je s pismom arbitražnemu sodišču konec aprila odzvalo hrvaško zunanje ministrstvo, ki je opozorilo, da to niso bili prvi Erjavčevi neprimerni komentarji.

Kot so izvedeli pri zagrebškem časniku, je arbitražno sodišče odgovorilo tako Zagrebu kot Ljubljani ter potrdilo, da so sprejeli hrvaške pripombe. Poudarili so, da zahtevajo zadržanost glede postopkov ali izjav, ki lahko intenzivirajo spor ali ogrozijo delovanje sodišča.

Kot so še dodali pri hrvaškem časniku je poleg Erjavca o odločitvi sodišča ugibala in komentirala njegovo delovanje tudi tudi slovenska agentka Slovenije v arbitražnem postopku Simona Drenik.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin