Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 6. 2014,
17.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

SDS SD volitve

Četrtek, 12. 6. 2014, 17.40

7 let, 12 mesecev

Anketa: z največ podpore Stranka Mira Cerarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stranko Mira Cerarja bi volilo 19,3 odstotka vprašanih, SDS bi prejel 15,1 odstotka glasov, SD sedem odstotkov in DeSUS 5,9 odstotka glasov.

SLS in NSi bi glede na anketo volilo 3,3 odstotka anketirancev, Zavezništvo Alenke Bratušek 2,5 odstotka vprašanih, Pozitivno Slovenijo 2,1 odstotka. Za Verjamem Igorja Šoltesa bi glasovalo 1,8 odstotka anketiranih, za SNS 1,6 odstotka, za Združeno levico 1,3 odstotka, en odstotek vprašanih pa bi volil Zares, kažejo rezultati ankete, ki jo je za oddajo Tarča na Televiziji Slovenija opravila Mediana, poroča spletni portal Radiotelevizije Slovenija.

DL bi prejela 0,7 odstotka glasov vprašanih, Solidarnost pol odstotka. Preostanek anketiranih je na vprašanje, koga bi volili, če bi bile volitve naslednjo nedeljo, odgovoril z "drugo, ne vem, ne želim odgovoriti" ali pa so dejali, da na volitve ne bi šli.

42,4 odstotka vprašanih zatrdilo, da se bodo volitev zagotovo udeležili Na vprašanje, ali se nameravajo udeležiti predčasnih parlamentarnih volitev, je 42,4 odstotka vprašanih zatrdilo, da se bodo volitev zagotovo udeležili, 22,9 odstotka vprašanih je odgovorilo z "da, verjetno". Skupaj torej več kot 65 odstotkov.

Da na volitve zagotovo ne bodo šli, je dejalo 19,4 odstotka vprašanih, 6,1 odstotka pa jih še ni prepričanih in so se opredelili z "verjetno ne". 9,2 odstotka vprašanih še ni odločenih, ali se nameravajo udležiti volitev.

Agencija Mediana je javnomnenjsko anketo opravila v torek in sredo na vzorcu 450 anketiranih.

Tudi po anketi Ninamedie bi zmagal Cerar Tudi po javnomnenjski raziskavi, ki jo je za POP TV opravila agencija Ninamedia, bi na volitvah največ podpore dobila Stranka Mira Cerarja. Cerarjevo stranko bi izbralo 14,6 odstotka anketiranih, na drugo mesto pa bi se uvrstila SDS s 14,3 odstotka. Sledijo SD s 4,7 odstotka, DeSUS s 3,6 odstotka ter NSi z 2,5 odstotka glasov anketiranih.

Rezultati ankete kažejo, da bi se na šesto mesto uvrstila SLS z 2,3 odstotka, sledijo pa PS z 1,9 odstotka, Zavezništvo Alenke Bratušek z 1,8 odstotka ter Združena levica z enim odstotkom. Na zadnjih dveh mestih sta pristala Verjamem Igorja Šoltesa z 0,9 odstotka ter DL z 0,4 odstotka.

Med vprašanimi je bilo neopredeljenih 34,3 odstotka, 16,4 odstotka pa jih je odgovorilo, da se volitev ne bodo udeležili.

Glasovi neopredeljenih anketirancev ne bi prinesli spremembe Neopredeljene anketirance je agencija vprašala tudi po njihovih političnih preferencah. Če bi njihove glasove prišteli opredeljenim, se zaporedje strank ne bi spremenilo. Stranka Mira Cerarja bi prejela 32,2 odstotka glasov, SDS 25,7 odstotka, SD 10,2 odstotka, DeSUS pa 7,4 odstotka.

NSi bi na petem mestu pristala s 4,4 odstotka, sledijo pa SLS s 4,2 odstotka, PS s 4,2 odstotka ter Zavezništvo Alenke Bratušek s štirimi odstotki. Združena levica bi prejela 2,6 odstotka glasov, Verjamem dva odstotka, DL pa 0,7 odstotka, še kažejo rezultati ankete, ki jo je agencija Ninamedia opravila med 745 osebami.

Ne spreglejte