SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Anketa Episcentra: SDS močno vodi, Virant še pada

1

termometer

Agencija Episcenter napoveduje, da bo na volitvah z veliko prednostjo zmagal SDS Janeza Janše. Sledita ji Pozitivna Slovenija Zorana Jankovića in Lista Gregorja Viranta. V parlament še štiri stranke.

Po Episcentrovi volilni napovedi lahko SDS na predčasnih parlamentarnih volitvah 4. decembra pričakuje 30, Pozitivna Slovenija 19, Lista Gregorja Viranta pa 13 odstotkov glasov.

S tem Episcenter potrjuje trend, ki ga je napovedala raziskava Ninamedie za Planet Siol.net.

V parlament NSi, SNS ne V parlament naj bi prišle še SLS z osmimi, SD s sedmimi ter DeSUS in NSi s po petimi odstotki. SNS bi dobil tri odstotke, LDS, TRS in SMS-Zeleni po dva, po enega pa Zares in Zeleni Slovenije.

Volitev se bo zagotovo udeležilo 51 odstotkov vprašanih. Dodatnih 25 odstotkov jih je odgovorilo, da bodo verjetno šli na volitve, 11 odstotkov pa mogoče.

Raziskava je bila izvedena med 11. in 15. novembrom na vzorcu 1750 oseb, volilna napoved pa je bila pripravljena na vzorcu 862 oseb (pri volilni napovedi so upoštevani le odgovori anketirancev, ki so izrazili, da se bodo volitev zanesljivo udeležili). Gre za tedensko merjenje javnega mnenja povezanega z volitvami.

Napoved je sestavljena iz izbire stranke oziroma kandidata ter stranke oziroma kandidata, h kateremu se nagibajo še neopredeljeni glede izbire. Upoštevani so le odgovori anketirancev, ki so izrazili zanesljivo udeležbo na volitvah.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin