Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 3. 2022,
18.44

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

11

Natisni članek

razpis direktor RTV Slovenija

Četrtek, 17. 3. 2022, 18.44

2 leti, 1 mesec

Andrej Grah Whatmough bo še naprej vodil RTV Slovenija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

11

Andrej Grah Whatmough | Na današnjem glasovanju ga je podprlo 23 članov sveta, medtem ko so bili proti štirje.  | Foto Miloš Ojdanič

Na današnjem glasovanju ga je podprlo 23 članov sveta, medtem ko so bili proti štirje.

Foto: Miloš Ojdanič

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) je dozdajšnjega generalnega direktorja zavoda Andreja Graha Whatmougha, ki je svoj štiriletni mandat začel aprila lani, danes znova imenoval na to mesto, in sicer prav tako za štiri leta. Še pred vnovičnim imenovanjem je kot generalni direktor odstopil. Nov mandat začenja v petek.

Po ugotovitvah razpisne komisije je bila njegova vloga, ki je prispela na razpis, objavljen 28. februarja, edina pravočasna in popolna. Prijavitelj, ki se je podpisal le s kraticama A. Č., je oddal nepopolno vlogo, prijava nekdanje direktorice Televizije Slovenija (TVS) Natalije Gorščak pa ni prispela do roka, ki se je iztekel 9. marca ob 12. uri.

Pobudo za nov razpis je dal Grah Whatmough sam, ker je želel preveriti, ali ima zaupanje 29-članskega sveta v novi sestavi.

Na današnjem glasovanju ga je podprlo 23 članov sveta, medtem ko so bili štirje proti. Za imenovanje generalnega direktorja zavoda sicer zadostuje 15 glasov podpore.

Grah Whatmough: RTVS se sooča z nezavidljivim finančnim položajem 

V predstavitvi kandidature še pred glasovanjem je dejal, da se RTVS sooča z nezavidljivim finančnim položajem, saj so stroški dela vedno višji. Vendar pa se že nakazuje obrat tega trenda, je opazil.

Članom sveta je zagotovil, da si bo prizadeval za sprejemanje odločitev v dialogu in komunikaciji z drugimi deležniki v zavodu. Pri tem je obljubil iskanje konsenza. "A če ta ne bo mogoč, se bo treba odločiti," je opomnil.

Zavezal se je, da bo izboljšal komunikacijo z novinarji in drugimi zaposlenimi v zavodu. Pri tem bo pozoren na to, da je treba komunicirati tudi takrat, ko se "na prvi pogled zdi, da to ni potrebno", je obljubil.

Položaj generalnega direktorja je prvič prevzel 24. aprila lani, potem ko ga je programski svet v prejšnji sestavi imenoval na to mesto 25. januarja lani.

Gorščakova, katere kandidatura ni prispela v roku, pa se je kot edina prijavila tudi na razpis za direktorico TVS. V tem primeru je bila vloga pravočasna, ne pa tudi popolna. Glede na to bodo razpis ponovili, do takrat pa bo delo direktorja javne televizije opravljal Grah Whatmough, je ta napovedal danes. Polletni mandat v. d. direktorja Valentina Areha se namreč izteče v ponedeljek.

Igor Pirkovič
Novice Novi v. d. urednika portala MMC je Igor Pirkovič
Andrej Grah Whatmough
Novice Nov razpis za generalnega direktorja RTVS
Andrej Grah Whatmough
Novice Generalni direktor RTVS na programski svet po zaupnico
Ne spreglejte