Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 2. 2022,
15.56

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

22

Natisni članek

direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough

Ponedeljek, 28. 2. 2022, 15.56

2 leti, 1 mesec

Nov razpis za generalnega direktorja RTVS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

22

Andrej Grah Whatmough | Zdajšnji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough bo na novem razpisu kandidiral s programom dela, ki bo še bolj ambiciozen in tudi bolj konkreten od programa, s katerim je kandidiral januarja lani. | Foto Miloš Ojdanič

Zdajšnji generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough bo na novem razpisu kandidiral s programom dela, ki bo še bolj ambiciozen in tudi bolj konkreten od programa, s katerim je kandidiral januarja lani.

Foto: Miloš Ojdanič

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo objavil nov razpis za generalnega direktorja zavoda, so svetniki sklenili na današnji izredni seji. Pobudo za takšen sklep je pred tednom dni dal generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough, ker želi preveriti, ali ima zaupanje novega sveta, ki se je na ustanovni seji zbral 16. februarja.

RTVS je že dlje časa na razpotju, je danes poudaril Whatmough. Finančne rezerve v obliki delnic Eutelsata bi morali na primer po njegovem mnenju porabiti, da bi zavod finančno prišel na zeleno vejo. Medtem pa nekateri menijo, da bi jih bilo treba vložiti v razvoj, je spomnil.

Na novem razpisu bo kandidiral s programom dela, ki bo še bolj ambiciozen in tudi bolj konkreten od programa, s katerim je kandidiral januarja lani, je še povedal.

RTVS po njegovi napovedi čakajo finančno prestrukturiranje, kadrovsko in posledično programsko preoblikovanje. Vodenje tako pomembnega medijskega zavoda v državi po njegovem mnenju ni mogoče brez zaupanja članov programskega sveta zavoda. Meni, da prihodnji projekti zahtevajo popolno zaupanje programskih svetnikov, da je zavod na pravi poti.

Programski svet ga je za generalnega direktorja zavoda imenoval 25. januarja lani, mesto pa je prevzel aprila lani. Po današnji odločitvi o objavi razpisa za generalnega direktorja RTVS bodo prijave kandidatov na razpis sprejemali do 9. marca, generalnega direktorja pa bodo imenovali na seji sveta 17. marca.

Programski svet podprl odločitev za prenos dogajanja v Ukrajini s pomočjo BBC

Programski svet je sprejel izjavo, v kateri je pozdravil odločitev vodstva TVS, da na drugem programu zagotovi prenos BBC World News o ruski ofenzivi. Za izjavo je glasovalo skoraj dve tretjini svetnikov.

V izjavi je zapisal, da razume, da je bil to v danih kadrovsko in organizacijsko nevzdržnih razmerah na RTVS začasen ukrep, ki je omogočil vsaj minimalno izpolnjevanje poslanstva RTVS, to pa je zagotavljati verodostojno in celovito poročanje o pomembnih dogodkih.

V.d. odgovorne urednice informativnega programa TVS Jadranka Rebernik je dejala, da na televiziji v četrtek zjutraj, ko se je začel ruski napad na Ukrajino, niso mogli ustrezno pokrivati dogajanja. V povezavi s pokrivanjem dogodkov v Ukrajini je sicer čakala na predloge iz zunanjepolitične redakcije, a teh ni bilo, je zatrdila.

Glede na to je odločila, da bodo Odmevi na prvem programu TV Slovenija od danes naprej bolj obsežni.

Ne spreglejte