Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
8.40

Osveženo pred

2 dneva, 14 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

gledališče zabava Uživajmo poletje Uživajmo poletje festival Ana Desetnica

Četrtek, 27. 6. 2024, 8.40

2 dneva, 14 ur

Ana Desetnica vabi na ulice 14 mest

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Ana Desetnica | Foto STA

Foto: STA

Že 27. mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki bo trajal do 7. julija, letos v 11 dneh vabi v 14 mest. Več kot sto nastopajočih iz 15 držav bo skupno na 41 prizoriščih pripravilo 40 predstav in 94 dogodkov. Ali z drugimi besedami, pripravili so 71 ur atraktivnega interaktivnega festivalskega programa.

Ana Desetnica bo letošnjo pot po Sloveniji začela danes zvečer v najstarejšem desetničarskem mestu, na prenovljenem Lentu v Mariboru, in jo zaključila pri najmlajšem članu festivalske družine v Tolminu. Vmes bo mednarodni festival uličnega gledališča gostoval še v drugih, že vrsto let zvestih mestih. Poleg glavnega mesta Ljubljana bo tako festival vabil še na ulice Novega mesta, Logatca, Ilirske Bistrice, Slovenj Gradca, Nove Gorice, Sežane, Kranja, Krškega, Izole, Gornje Radgone in Kamnika.

Programski vrhunec bo tudi letos v slovenskem glavnem mestu, kjer festival že skoraj tri desetletja javne površine v ožjem in širšem središču prestolnice spreminja v oder performativnih umetnosti ter prostor srečevanja in druženja. Dolgoročni cilj festival je pripeljati festivalski program ter (raz)širiti festivalsko vzdušje v vse ljubljanske mestne četrti. Letos pri zasledovanju tega cilja tako začenjajo s Šiško.

V Ljubljani bo imel festival zaradi tega dva prostorska fokusa. Prvi del, ki bo od od 1. do 4. julija, bo v središču mesta, drugi, ki bo od 4. do 7. julija, pa v dveh soseskah v Šiški ter okoli t. i. Prekomorcev, stavbe na Trgu prekomorskih brigad 1, kjer imajo svoje prostore raznolike nevladne organizacije s področja kulture, sociale ter drugih podobnih nepridobitnih dejavnosti.

Oba dela programa bodo na sredini festivala, 4. julija, v obliki velike povorke povezali s potohodom oziroma skupnim popotovanjem umetnikov in obiskovalcev iz središča mesta do Šiške.

Celoten program festivala je dostopen na tej povezavi.

Ne spreglejte